Assassin's Creed'de Tapınakçılar mı Haklı, Suikastçılar mı?

Suikatsçıların 3 yemini:

1) kılıcınızı masumların bedeninden uzak tutun.
2) hedefinizi gizlice öldürün.
3) asla kardeşliğinizi tehlikeye atmayın.

Suikastçiler özgürlük isteyen ergenler gibi yönetimden anladıkları yok, tapınakçılar adamdır en azından halkı maddi yönden refah içinde tutarlar.

Kilisenin sizi soyması hoşunuza giderdi sanırım?

Şu an vergi veriyoruz ama kimse süikastçilik oynayıp devlet yetkililerini öldürmüyor, dediğim gibi ergen topluluğu suikastçiler devlet yönetiminden anlamazlar.

Şuanın Türkiye'si ile oranın yönetimini karşılaştırman aptallık olur. O zamanda insanlar kendilerine bağlı olmayanları öldürüyorlardı. Şu dine inanmazsan öldürüyorlardı. Vergi ile falan alakası yok. Özgürlük davranış ile ilgilidir. Seni kısıtlayan bir etmenin olmamasıdır. Ama başka birinin özgürlüğüne müdahale etmediğin sürece.

Şuanın Türkiye'si ile oranın yönetimini karşılaştırman aptallık olur. O zamanda insanlar kendilerine bağlı olmayanları öldürüyorlardı. Şu dine inanmazsan öldürüyorlardı. Vergi ile falan alakası yok. Özgürlük davranış ile ilgilidir. Seni kısıtlayan bir etmenin olmamasıdır. Ama başka birinin özgürlüğüne müdahale etmediğin sürece.

Özgürlük özgürlük deyip duruyorsunuz insanlar özgür olup bir katı bir yönetime bağlı olmazsa kaos çıkar, halkın içinde a grubunu destekleyen ve b grubunu destekleyen insanlar birlikte refah içinde yaşayamayaz eninde sonunda savaş çıkar, benim düşüncem her zaman bir baskın güç ve katı yönetimin olmasıdır halkdan bu yönetime baş kaldıran olursa da öldürülmesidir böylece asla tartışma ve kaos ortamı oluşamaz halkın tek derdi karnını doyurmak olur politik çatışmalarla uğraşmaz çünkü çatışacak tutulucak bir taraf olmaz.

Özgürlük özgürlük deyip duruyorsunuz insanlar özgür olup bir katı bir yönetime bağlı olmazsa kaos çıkar, halkın içinde a grubunu destekleyen ve b grubunu destekleyen insanlar birlikte refah içinde yaşayamayaz eninde sonunda savaş çıkar, benim düşüncem her zaman bir baskın güç ve katı yönetimin olmasıdır halkdan bu yönetime baş kaldıran olursa da öldürülmesidir böylece asla tartışma ve kaos ortamı oluşamaz halkın tek derdi karnını doyurmak olur politik çatışmalarla uğraşmaz çünkü çatışacak tutulucak bir taraf olmaz.
Ekran görüntüsü 2021-10-10 100013.png

Sizin dediğiniz itaatkar olmak, hiçbir şeyi sorgulamamak, devlet ne derse doğrudur demek. Hayır. Hiç kimse hiçbir zaman tam manasıyla doğru olamaz. O yüzden antik Yunan'da demokrasi gelişti. Ve zamanında çağ ötesine taşıdılar milletlerini.

Eki Görüntüle 1185493

Sizin dediğiniz itaatkar olmak, hiçbir şeyi sorgulamamak, devlet ne derse doğrudur demek. Hayır. Hiç kimse hiçbir zaman tam manasıyla doğru olamaz. O yüzden antik Yunan'da demokrasi gelişti. Ve zamanında çağ ötesine taşıdılar milletlerini.

Bak mesela şu an tartışıyoruz dediğim yönetim olsa ya korkudan sesini çıkaramazdın ya da kelleni alırlardı ve tartışırken harcadığımız zamanı başka işlerde kullanabilirdik:D

Bak mesela şu an tartışıyoruz dediğim yönetim olsa ya korkudan sesini çıkaramazdın ya da kelleni alırlardı ve tartışırken harcadığımız zamanı başka işlerde kullanabilirdik:D

Sana kalırsa bir şeyi keşfetmek, geliştirmek yerine elimizle olanla kalsaydık daha iyi olurdu. Eğer olduğun yerde sayarsan gelişemezsin. Orta Çağ Avrupa'sı bu yüzden sefalet çekti. Herkes kiliseye tabii oldu ve kimse sorgulamadı. Korkularından, uğraşmak istemediklerinden. Sonrasında reform ve rönesans ile insanlar aydınlanma yaşadı ve gelişmeye başladılar. Aynı zamanda orta çağda İslam dünyası çok gelişmişti. İslam filozofları, bilim insanları kısaca herkes öğrenmenin peşindeydi. Sonrasında biz eski Avrupa'nın durumundayız şu an her ne kadar daha az olanı olsa bile.

Ya korkudan sesini çıkaramazdın ya da kelleni alırlardı.

Ve burada senin özgür olduğun ortamda benim özgürlüğüm kısıtlanmış olurdu. Ki bu da liyakat değil sadakati getirir.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Geri
Yukarı