Assembly nasıl öğrenilir?

Peki hocam ilk olarak ne yapmalıyım? Yani C++ ta neler öğrenmem lazım neleri öğrenmemi tavsiye edersiniz.
Açık kaynaklı projelere göz atmanı tavsiye ederim. Örneğin Thor OS gibi. Bunun tabii C++ kısmına şu anlık göz atabilirsin. Örneğin klavye sürücüsü.

Açık kaynak projeler sana kimsenin öğretmediği şeyleri öğretecek.

Açık kaynaklı projelere göz atmanı tavsiye ederim. Örneğin Thor OS gibi. Bunun tabii C++ kısmına şu anlık göz atabilirsin. Örneğin klavye sürücüsü.

Açık kaynak projeler sana kimsenin öğretmediği şeyleri öğretecek.

Hocam son bir şey daha soracağım bu hpp ve h dosyaları ne için kullanılıyor? Direk cpp dosyasını neden kullanmıyorlar.

Dostum yolun başındaysan sana Rust tavsiye ediyorum. Çok fazla artısı ve geleceği olan bir dil. Ayrıca duyduğuma göre Runtime patlama olayı da yokmuş. Bence onu kullan.

Ek olarak @TerabyteForever'ın dediğine katılıyorum, henüz Assembly öğrenmen için daha erken. Önce bir veri yapılarını, algoritmaları ve düşük seviye tarzı dilleri öğrenmen lazım (C++, C, Rust... vb).
Rust, C++ düşük seviyeli diller değildir hatta C bile yeterince düşük seviyeli değildir.
Düşük seviye kavramı sadece belleğe manuel ulaşmayı kapsamaz, bunun yanında kip değişimi, kalıcı yazmaç değişimi, alt bellek çevrimleri vb gibi yani kısaca işlemci ve bilgisayar donanımı üzerinde değişiklik yapabilen diller/yazılımlar düşük seviye olarak adlandırılır.

Hocam son bir şey daha soracağım bu hpp ve h dosyaları ne için kullanılıyor? Direk cpp dosyasını neden kullanmıyorlar.
Fonksiyon prototiplerini, tanımları vs. daha düzenli kılmak için header dosyaları kullanılıyor. Veya direkt olarak fonksiyonlar orada tanımlanıyor.

Direkt h veya hpp olarak ayrı bir dosyaya yazmalarının sebebi yazılımın daha modüler olmasını sağlamak ve global öğelere her yerden erişebilmek ayrıca bu ek dosyalarının içindeki tanımlar, değişkenler ve başlıklar Assembly'deki makrolara; globaller ve diğer işlenen öğeler prosedürlere dönüşüyor o yüzden.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı