Assetto Corsa oynarken CPU 100 derece oluyor

Ardawai

Hectopat
Makaleler
1
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
💻 Excalibur G870.1245 | i5 12450H | RTX 4050 6GB | 24GB (16+8) DDR4
RAM
24GB 3200MHz
Ekran kartı
NVIDIA RTX 4050 6GB 105W
Anakart
CASPER BILGISAYAR SISTEMLERI NLXB 001
İşlemci
Intel Core i5 12450H
Screenshot_1.png

CPU sıcaklığı 97 derece 99 100 şeklinde oluyor. Orta grafikler e aldım bilerek yine aynı. Ne yapacağım? Her oyun aynı şekil...

Casper'ın mobil ürünlerinde soğutma başarısız ve sıcaklıklar ürün bazında normal. Gerçi soğutması iyi olan ürünlerde 85-90 arasında gidip geliyor.
Doğru, ben Casper yazdığını unuttum. Cidden dediğiniz gibi Casper'lar için normal.

Laptoplar da hangi cihaz olursa olsun soğutması berbat cihaz bile olsa 95 üzerine hiçbir cihaz çıkmaz hocam. Çıkarsa Termal kısmaya girer ve pat diye fps dropları görürsünüz.

Laptoplar da hangi cihaz olursa olsun soğutması berbat cihaz bile olsa 95 üzerine hiçbir cihaz çıkmaz hocam. Çıkarsa Termal kısmaya girer ve pat diye fps dropları görürsünüz.
Termal macun 95 üzerine uzun süre dayanmaz ve kuruyup gider. İşlemciye zarar bu sıcaklıklar kullanılmaz o şekilde.

Termal macun kurumuştur. Bakır bloğu kaldırınca anlaşılır durum. Bu şekilde cihazın işlemcisini bozarsınız.

Termal macun 95 üzerine uzun süre dayanmaz ve kuruyup gider. İşlemciye zarar bu sıcaklıklar kullanılmaz o şekilde.

Termal macun kurumuştur. Bakır bloğu kaldırınca anlaşılır durum. Bu şekilde cihazın işlemcisini bozarsınız.
Hayır çalışıyor. Gemişte TP Youtube kanalında çeşitli laptopların 99-101 derece gibi sabit çalıştığı videolar var. Bunlar soğutması iyi olan ürünler olduğu gibi kötü olanlar da vardı.

Bu arada işlemci sıcaklıktan bozulmaz. Silikonlar çikolatalı gofret değildir. Sıcaklığa göre frenleme yaparak kendini güvenli sınırlar içerisinde tutar. Bilgileriniz güncel değil...

Hayır çalışıyor. Gemişte TP Youtube kanalında çeşitli laptopların 99-101 derece gibi sabit çalıştığı videolar var. Bunlar soğutması iyi olan ürünler olduğu gibi kötü olanlar da vardı.

Bu arada işlemci sıcaklıktan bozulmaz. Silikonlar gofret değildir. Sıcaklığa göre frenleme yaparak kendini güvenli sınırlar içerisinde tutar. Bilgileriniz güncel değil...
Mesele o değil mi hocam. Kendini frenleyecek noktaya niye sokuyoruz işlemciyi. 2 sene sonra o işlemcinin silikonu ölmeyecek mi sence yapmayın hocam mesele gofret olması değil. O sıcaklıklarda uzun sürede performans kaybına yol açar.

Termal kısma derecesi işlemcinin tehlikeli noktasıdır. O nokta neden konuyor. İşlemci o noktaya geldiğinde daha fazla zarara uğramasın diye. Sana yaşayacağın durumu söyliyeyim. 100 derece de kullanmaya devam edersen termal macun en fazla 5 bilemedin 10 ay dayanır ve ölür. Sonra ne olacak işlemci o sıcaklılarda çalışarak kendisini öldürecek. Bozulmazlar ama kötü hale gelirler. Yanlış bilgiyse açıklarsan memnun olurum.

Hayır hocam ölmez. Yarı iletkenler sanıldığından çok dayanıklıdır. O işlemcinin ömrü, V yüzünden arızalanmadıkça anakartın veya diğer ürünlerden çok daha uzundur.
Bilemedim hocam ben o sıcaklıklarda cihazı kullanmam. Ve sandığınızdan dayanıklı diyorsunuz ya hiç denediniz mi 1 yıl boyunca o şekilde kullanmayı

Deneyip de performansı 1 gram ölmediyse dediğiniz de haklısınız hocam.

Termal kısma derecesi işlemcinin tehlikeli noktasıdır. O nokta neden konuyor. İşlemci o noktaya geldiğinde daha fazla zarara uğramasın diye. Sana yaşayacağın durumu söyliyeyim. 100 derece de kullanmaya devam edersen termal macun en fazla 5 bilemedin 10 ay dayanır ve ölür. Sonra ne olacak işlemci o sıcaklılarda çalışarak kendisini öldürecek. Bozulmazlar ama kötü hale gelirler. Yanlış bilgiyse açıklarsan memnun olurum.
Her ürüne göre değişir. Mesela konuda yer alan ürün için 100 derece olarak belirlenmiş. 100 dereceye kadar sorun çıkmayacağını biliyoruz.
Tabii bu ürünün sürekli 100 derecede çalışması için bahane değil. Genel olarak sorun modelden kaynaklı kötü soğutma çözümü.

Bilemedim hocam ben o sıcaklıklarda cihazı kullanmam. Ve sandığınızdan dayanıklı diyorsunuz ya hiç denediniz mi 1 yıl boyunca o şekilde kullanmayı

Deneyip de performansı 1 gram ölmediyse dediğiniz de haklısınız hocam.
Yıllarca FX-6300'ü OC şekilde kullandım. Olması gerekenden sıcak ve yüksek frekanslarda çalıştı. Günün sonunda bir sorun olmadı. Sattığım kişi de 2 yıl kullandı. Gram ölme vs. oladı.

Mobil ürünlerde en fazla reballing işlemi gerektirir. Harici sorun çıkması imkansız.

Dediğiniz gibi bu laptopu soğutmanın başka yolu yoksa iade eder geçerim bu riske değmez. 2-3 sene sonra elimde performansını kaybetme ihtimalini bulunduran cihaz alamayız çünkü aldığımız laptopu uzun müddet kullanıyorum açıkcası 5 sene sonra oyun oynatmasa bile her işimi rahat görsün isterim.

Yıllarca FX-6300'ü OC şekilde kullandım. Olması gerekenden sıcak ve yüksek frekanslarda çalıştı. Günün sonunda bir sorun olmadı. Sattığım kişi de 2 yıl kullandı. Gram ölme vs. oladı.

Mobil ürünlerde en fazla reballing işlemi gerektirir. Harici sorun çıkması imkansız.
Yeni bir şey daha öğrenmiş olduk hocam. Teşekkür ederim. Bu arada reballing işlemini çok duyuyorum. Bilgi verirseniz memnun olurum.

GPU veya GPU lehimlerin zamanla görevini yerine getiremeyip, tekrardan tazelenmesi işlemidir.

Çok fazla etken olabiliyor. Ani ısınma, ani soğuma, sürekli yüksek sıcaklıkta çalışma veya yüksek sıcaklıkta çalıştıktan sonra fansız soğutma vs. gibi tonla nedeni var.
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.

GPU veya GPU lehimlerin zamanla görevini yerine getiremeyip, tekrardan tazelenmesi işlemidir.

Çok fazla etken olabiliyor. Ani ısınma, ani soğuma, sürekli yüksek sıcaklıkta çalışma veya yüksek sıcaklıkta çalıştıktan sonra fansız soğutma vs. gibi tonla nedeni var.

Anladım. Güzel işlem ama biz dikkat edelim bir bakıma gitmeye başladık mı arkası çorap söküğü gibi geliyor maalesef. Sırf bu yüzden tüm termal macun bakımlarımı kendim öğrenip yapmaya çalışıyorum. Tamircilere güvenmek zor hocam kimse senin kendi cihazına baktığın gibi hassas olmuyor çünkü.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı