İkisini de aktif olarak oynuyorum. Biri tavuk döner ise diğeri iskender. İkisinin de yeri ayrı ve kendine has bir tadı var. Forza'nın grafiklerinin çok iyi olması, açık dünya olması ve araç envanterinin çok geniş olması çok büyük bir avantaj gibi gözüküyor. Fakat Assetto'nun modlamaya açık olması bu farkları çok rahat bir şekilde ortadan kaldırıyor. Stok haliyle kıyaslayacak olursam tabi ki de Forza açık ara farkla önde. Ama Assetto alıpta kimsenin stok oynadığını düşünmüyorum. Zaten modlanabilir olduğu için bu kadar talep gördüğünü düşünüyorum. Öte yandan iyi bir grafik moduyla Forza'dan daha gerçekki bir görüntüye ve kendi zevkinize göre eklediğiniz ve en ince ayrıntısına kadar ayarlaya bildiğiniz araçlarla da çok iyi bir araç envarterine sahip olabiliyorsunuz. Ben M5 model araçları seviyorum. Geçenlerde Assetto için bir F90 modu yükledim. Forza'daki F90'dan daha kaliteli. Adam multi media ekranına kadar yapmış. Youtube'dan müzik açınca ister görüntüyü aracın ekranına aktarıyorsun, istersen playlist açıp şarkıları orda listeliyorsun. Adamlar bu detaya kadar yapmışlar. Forza'da hala direksiyon açı görseli 180 derece. Snopy direksiyon gibi yarım tur dönüyor. 1080 derece direksiyon var. Oyun onu algılıyor lastik açısını ona göre çeviriyor ama görüntüdeki direksiyon yarım yarım dönünce çok kötü duruyor. Tabi Forza'yıda sık oynuyorum. En sevdiğim özelliği mevsim geçiş olayı ve arabaların mevsimlerdeki yollara göre direksiyona verdiği feedback çok iyi. Assetto'ya oranlara direksiyon hissiyatı daha iyi gibi geliyor bana. Onun dışında oyundaki etkinler, farklı farklı yarış seçenekleri, eleyici mod falan, çeşitli alternatifler sunuyor. Yani seni bir amaç-sonuç ilişkisine sokuyor ve seni sıkılmadan eğlendirebiliyor. Assetto gibi boş boş gazlayıp gezmiyorsun. İkisininde yeri ayrı ama seçecek olsam Assetto'yu seçerdim. Tek sebebi de modlanabilir olması. Bir sonu yok yani istediğin kadar harita ve araç yükleyebiliyorsun ve bunları ücretsiz bir şekilde yapabiliyorsun.