Asteğmen vs bedelli askerlik

Creepy heaad

Hectopat
Arkadaşlar selamünaleyküm. Şu an KPSS ataması bekleyen bir veterinerim. Ocak gibi atama olabilir. Sizce atamayı bekleyip bedelli askerlik yapılır mı yoksa uzun dönem asteğmen olarak mı yapmalıyım? Çoğu kişi askerlik ortamının hoş olmadığını ve atama olursa bedelli yapmamı söylüyor vet asteğmen veya normal asteğmen varsa yorum yapabilir mi? Ya da askerlik yapan herhangi biri...

Yeni geldim askerden yedek astsubay olarak yaptım zaten astsubay ve astek arasında pek bir fark yok tamamen sana kalmış bir şey gittiğin yere bağlı mesela ben doğuda görev yaptım zor şartlarda psikolojik olarak iyi değilim hala.

Fakat batı da çıkabilir sana batı çıkarsa zaten rahatsın memur gibi sabah 8 akşam 5 ve dahası da var doğuda öyle bir imkan olmadığı için psikolojin ister istemez bozuluyor tamamen sana kalmış.

Doğu çıkma olasılığı yüksek. Sence o riske değer mi bide ne kadar biriktirdin askerde

Psikoloji olayını anlamadım operasyonlara gönderiyorlar mıydı sizi

Doğu çıkma olasılığı yüksek. Sence o riske değer mi bir de ne kadar biriktirdin askerde.

Psikoloji olayını anlamadım operasyonlara gönderiyorlar mıydı sizi.

Artık doğu batı tamamen şans mesela benim zamanımda kurada %60 doğu %40 batı vardı benden önceki dönemde Full batıydı benden sonra ki dönem de Full doğu oldu tamamen şans neresi olacağı.

Maaşa gelince şu an doğuda olsan 18.500 19 arası alman lazım 2023 de gidecek olarak varsayarsak rahat 23 24 olur maaşın.

Doğu çıkma olasılığı yüksek. Sence o riske değer mi bide ne kadar biriktirdin askerde

Psikoloji olayını anlamadım operasyonlara gönderiyorlar mıydı sizi
Abi uzun dönem askerin operasyonda ne işi var Uzman çavuşlar gidiyor sadece diye biliyorum.

Doğu çıkma olasılığı yüksek. Sence o riske değer mi bir de ne kadar biriktirdin askerde.

Psikoloji olayını anlamadım operasyonlara gönderiyorlar mıydı sizi.

Hayır operasyon olayı imkansız sonuçta bir yıl yapıyoruz ve yükümlüyüz o riski almazlar fakat zordu şartlar operasyon olayına da gelince bizi göndermiyorlar ama bildiğin seyrediyoruz.

Abi uzun dönem askerin operasyonda ne işi var uzman çavuşlar gidiyor sadece diye biliyorum.

Şu anki dönemde tabikiyle olmaz ama ileride olmayacağı anlama gelmez sonuçta oraya gidince rütbeli oluyorsun kimisi sana 1 yıllık adam ayak işi yapsın geçsin diye emir verir kimisi rütbelisin maaş alıyorsun gerekirse gideceksin diye emir verir.

Ya valla aradayım. Gidip birikim yapmak mı kalıp mesleğimi yapmak mı

Ortam nasıl mesela bir yıl çekilecek ortam mı

Ya valla aradayım. Gidip birikim yapmak mı kalıp mesleğimi yapmak mı

Ortam nasıl mesela bir yıl çekilecek ortam mı
Üstler aşırı baskı yapıyor mu

Ya vallahi aradayım. Gidip birikim yapmak mı kalıp mesleğimi yapmak mı?

Eğer ki bedelli yapmaya kalktığında maddi durum olarak zorlanmayacaksan bedelli yap tabikiyle fakat sorun olacaksa git şu anki maaşı düşünürsek tutumlu olursan döndüğünde rahat 200 bin olur cebinde

Bir de şunu da bildireyim kesin çıkıyor filan sanma evet başvururken gözüküyor yedek astsubay veya yedek subay diye ama herkese çıkmıyor tamamen şans mesela ben işaretledim bana çıktı arkadaşım işaretledi onu kabul etmediler.

Ya vallahi aradayım. Gidip birikim yapmak mı kalıp mesleğimi yapmak mı?

Ortam nasıl mesela bir yıl çekilecek ortam mı?

Üstler aşırı baskı yapıyor mu?

Hocam dediğim gibi gittiğin yere bölgeye göre değişiyor tamamen şans işi.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…