Astsubaydan subaylığa geçiş yapılır mı?

İyi akşamlar öncelikle MSÜ konusunda bilgili biri olarak anlatayım sana durumu. Öncelikle hava astsubayda yaptığın görev uçak helikopter bakımları, kule görevleri veyahut yer hizmetleri gibi görevler oluyor. Subaylığa geçişi DGS ile yapabilirsin fakat şunu da söyleyeyim Hava Harp Okulu mezun olmayan kişiler özel alım olmadıkça uçak pilotu olamaz. Başka sorun varsa alabilirim zamanında sağlıktan elenmeseydim şu an 2. sınıfı okuyordum:=)

İyi akşamlar öncelikle MSÜ konusunda bilgili biri olarak anlatayım sana durumu. Öncelikle hava astsubayda yaptığın görev uçak helikopter bakımları, kule görevleri veyahut yer hizmetleri gibi görevler oluyor. Subaylığa geçişi DGS ile yapabilirsin fakat şunu da söyleyeyim Hava Harp Okulu mezun olmayan kişiler özel alım olmadıkça uçak pilotu olamaz. Başka sorun varsa alabilirim zamanında sağlıktan elenmeseydim şu an 2. sınıfı okuyordum:=)
Hava harp okulunda subaylık okursam pilotluk eğitimini alıyor muyum garanti şekilde?

Hava harp okulunda subaylık okursam pilotluk eğitimini alıyor muyum garanti şekilde?
Hayır okulu okuyan herkes pilot olarak çıkmıyor hatta baya düşük bir oranı var bunun gerekli testlerden geçen kişiler olabiliyor sadece diğerleri de aynı şekilde yer hizmetlerinde görev yapıyor.

Pilot olamayacığımı biliyorum da genede hava Astan subaylığa geçmek istiyorum çok mu zor geçmek ?

Hava astsubay okulunda okuduğunuz önlisans bölümünün lisans bölümü neyse DGS'de sayısal puan türünden onu kazanmanız gerekiyor. DGS zor bir sınav fakat bana kalırsa özellikle asker olmak isteyen bir kişinin sorunu sağlık olmadıkça aşamayacağı bir engel olmaması gerekiyor.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı