ASUS 1070 Turbo FurMark'ta 85 derece

Turbo blower fana sahip diye hatırlıyorum. Macun yenilemek sorunu bir nebze çözebilir.
2 gün önce temizliğini ve macun değişimini yaptım.

Bu şekilde power limiti 85 yaptım sıcaklık biraz düştü temp limit de kendi düşüyor diğerini düşürünce başka bişi ellemedim.

1657403127652.png

950 mv için 1860 MHz verip Afterburner'daki ticke basın.
Daha sonra 1860 MHz'den daha fazla olan tüm noktaları Shift ve sol tıka basılı tutarak seçin. Seçtiğiniz noktalardan herhangi birini en aşağıya çekin. Hepsi aşağıya inecektir. İşlemi kabul edin (ticke basın).
FurMark'ta 5 dakika civarı test ettikten sonra siyah ekran vermezse (çok büyük ihtimalle bir sorun olmayacaktır) aynı işlemi 925 Mv'a 1860 MHz vererek yapın.
Yine 5 dakika test edin. Çökmezse (925 Mv'ta da bir sorun yaşamazsınız) 900Mv'a 1860 verip aynı işlemleri yapın.
FurMark'ta test ettikten sonra sonra siyah ekran alırsanız stres testini kapatın ve 925 mv için 1860 MHz kalsın. Siyah ekran almazsanız daha fazlasına gerek yok. 900 Mv'a 1860 MHz kalabilir. Öğrendikçe ileride daha ince ayarları yaparsınız zaten.

Sisteme herhangi bir riski veya zararı yok. Fabrikanın fazladan verdiği voltajı düşürerek ekran kartınızın stabil voltajını buluyorsunuz. Olay bu. En fazla bilgisayar kapanır. Korkmanıza gerek yok. Açtığınızda voltaj ayarları stok haline dönmüş olacaktır. Sistemin kapanma ihtimali 1000'de 1 falandır.

2 gün önce temizliğini ve macun değişimini yaptım.

Bu şekilde power limiti 85 yaptım sıcaklık biraz düştü temp limit de kendi düşüyor diğerini düşürünce başka bişi ellemedim.

Eki Görüntüle 1446592
Bu işlem ekran kartınızın performansını düşürür tavsiye etmem.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı