ASUS 27" VG279QM alınır mı?

Minsnicterb

Megapat
ASUS 27" VG279QM almayı düşünüyorum.
280 Hz, 1 Ms, IPS ekran, G-Sync ve FreeSync desteği var. Bi Tek kavisi yok. :)
Özellikler tatmin edici görünüyor. Sizce alınır mı? Benim göremediğim sizin gördüğünüz eksileri var mı?

Monitör zaten 2k. Demek istediğiniz 2.5k veya üstü sanırım. 1920 x 1080 = Full HD 1080P 2K demek zaten. Böyle biliyorum. Yatay pixel 2k işte.
-----
Seç sebebim HZ değil aslında. IPS olupta uygun fiyatlı bu özelliklere sahip monitör yok. Nvidia sitesinde G Sync desteğide var.
Her şeyden önce 1920 x 1080 = Full HD. Kendiniz söylemişsiniz zaten, "Full HD, 1080P". Bu kadar para verip 1080P monitör almayın 280 Hz diye. 2K 144 Hz IPS bir monitör alın. ASUS 27" VG27AQ mesela. 165 Hz yazmasına rağmen monitör fabrika çıkışı 144 Hz fakat otomatik olarak 165 Hz'e OC oluyor.

Monitör zaten 2K. Demek istediğiniz 2.5k veya üstü sanırım. 1920 x 1080 = Full HD 1080P 2K demek zaten. Böyle biliyorum.
-----
Seç sebebim HZ değil aslında. IPS olupta uygun fiyatlı bu özelliklere sahip monitör yok. Nvidia sitesinde G Sync desteğide var.
Dedikleriniz birbiriyle örtüşmüyor. Hz için almıyorsanız mantıksız bir seçim. Zaten çoğu film 24Hz yada 30Hz.

Bahsedilen monitör 1080P yani Full HD. Yatay olarak 2K falan değil. Ayrıca fiyatı gereksiz pahalı, 1080P monitör için bu kadar para verilmez. 280Hz olması size pek artı katmaz. Ayrıca sisteminiz 2K için uygun yani 1080P'de verim alamazsınız.
Bu monitörlere göz atabilirsiniz. Bu arada iyi bir dipnot düşeyim. Ölü piksel sorunları en çok ASUS firmasında görülüyor.

Dedikleriniz birbiriyle örtüşmüyor. Hz için almıyorsanız mantıksız bir seçim. Zaten çoğu film 24Hz yada 30Hz.
Örtüşüyor sadece siz anlamadınız. Ve çarpıttıgınızı düşünüyorum. Nvidia G-Sync listesinde olup. 144 Hz, IPS, 1 MS ve renk derinliği aynı 3000 TL altı monitör yok demek istemedim. Biliyorsanız buyrun gösterin. Ayrıca eskiler bile 60 Hz, 24 30 hz zaten yok. Siz söylediklerimden Tüplü monitör anladıysanız evet 24 30 var.

Lütfen söylediklerinizi iyice tartın söylemediğim anlmamlar çıkarıp çarpıtmayın.

Örtüşüyor sadece siz anlamadınız. Ve çarpıttıgınızı düşünüyorum. Nvidia G-Sync listesinde olup. 144 Hz, IPS, 1 MS ve renk derinliği aynı 3000 TL altı monitör yok demek istemedim. Biliyorsanız buyrun gösterin. Ayrıca eskiler bile 60 Hz, 24 30Hz zaten yok. Siz söylediklerimden Tüplü monitör anladıysanız evet 24 30 var.

Lütfen söylediklerinizi iyice tartın söylemediğim anlmamlar çıkarıp çarpıtmayın.
60Hz, 30Hz ve 24Hz yok derken ne kastettiğinizi anlamadım.

Bahsedilen monitör 1080P yani Full HD. Yatay olarak 2K falan değil. Ayrıca fiyatı gereksiz pahalı, 1080P monitör için bu kadar para verilmez. 280Hz olması size pek artı katmaz. Ayrıca sisteminiz 2K için uygun yani 1080P'de verim alamazsınız.
Bu monitörlere göz atabilirsiniz. Bu arada iyi bir dipnot düşeyim. Ölü piksel sorunları en çok ASUS firmasında görülüyor.
Asus hakkındaki önerileriniz inceleyeceğim. Zaten ölü pixel varsa vatan hemen değişim yapıyor. Gösterdiğiniz monitör Nvdia uyum listesinde yer almıyor. Bu neden ile onu tercih edemem. Araştırırken tüm IPS modellerinde %10 ihtimalle ışık sızması olduğunu fark ettim. Açıkçası seçim zor.

Monitör zaten 2k. Demek istediğiniz 2.5k veya üstü sanırım. 1920 x 1080 = Full HD 1080P 2K demek zaten. Böyle biliyorum. Yatay pixel 2k işte.
-----

Alabileceğiniz en iyi IPS ürün budur. Bende de yanılmıyorsam bu ürün var. Lakin ürün 2K değil. 2K Farklı bir çözünürlük.

Kontrol ettim. Bu ekran varmış. Bu paraya 2K alın demişler ama 2K da bu paraya IPS yok. Evimde 4K televizyon var zaten. 2K oyun da henüz piyasada doğru düzgün yok.

Asus hakkındaki önerileriniz inceleyeceğim. Zaten ölü pixel varsa vatan hemen değişim yapıyor. Gösterdiğiniz monitör Nvdia uyum listesinde yer almıyor. Bu neden ile onu tercih edemem. Araştırırken tüm IPS modellerinde %10 ihtimalle ışık sızması olduğunu fark ettim. Açıkçası seçim zor.
Nvidia'nın sitesinde yer almasına gerek yok. Desteklemesi yeterli, Nvidia'nın sitesine bakarsanız çok yanılırsınız.

Nvidia'nın sitesinde yer almasına gerek yok. Desteklemesi yeterli, Nvidia'nın sitesine bakarsanız çok yanılırsınız.
Bir nedenden vermemişler. Mantıken mühendislerden daha iyi bildiğimi iaddia edecek değilim. Sonra Hz düşürüp ayarlamak zorunda kalınıyor. Sonra bakın çalıştı. Bana göre böyle çalışmamış oluyor. Sonuçta maksat daha ucuza getirmek. Özellikleri kırpınca yine zarar etmiş oluyorsun. Oyundan oyuna farklıklar oluyormuş. Buna benzer saçma sapan sorunlar okudum. Benim için listede olması şart. Listeden olan bütçemin yettiği bir monitör alacağım.

İllaki Nvidia'nın test etmediği standartları karşılayanlarda vardır. Bu riskide almak istemiyorum.
Ayrıca oyundan oyuna özel ayar yapmakla da uğraşmak istemiyorum.

Ali ve Recep beyin dediği gibi.
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Son düzenleme:
Merhaba, ekran kartı sapphire rx 5700 xt nitro+ se freesync destekli. ASUS 27" VG279QM ise gsync destekli. ikisini birlikte kullanırsak sistem fps sıkıntısı yoksa 240 hz ile mi çalışır yoksa hız aşırtma ile 280 hz görür mü? ekran kartı freesync monitör gsync olması olumsuzluğa yol açar mı? Saygılar

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı