ASUS 3060 Ti vs Gigabyte 3060 Ti

Historicus

Kilopat
Arkadaşlar selam.

Gigabyte RTX 3060 Ti Eagle OC 8 GB GDDR6X ile ASUS RTX 3060 Ti Dual OC Mini V2 arasında kaldım. İkisi de hemen hemen aynı fiyat aralarındaki tek fark Gigabyte modelinin GDDR6X ve 3 fanlı olması. Sizce hangisini almalıyım? GDDR6X gelecek için daha iyi bir yatırım mı olur yoksa ASUS kalitesi mi daha önceliklidir?

Arkadaşlar selam.

Gigabyte RTX 3060 Ti eagle OC 8 GB GDDR6X ile ASUS RTX 3060 Ti Dual OC mini V2 arasında kaldım. İkisi de hemen hemen aynı fiyat aralarındaki tek fark Gigabyte modelinin GDDR6X ve 3 fanlı olması. Sizce hangisini almalıyım? GDDR6X gelecek için daha iyi bir yatırım mı olur yoksa ASUS kalitesi mi daha önceliklidir?

GDDR6X ve GDDR6'dan çok VRAM boyutu daha iyi bir yatırım olur gibi. GDDR6X daha iyi bir tercih olacaktır ama ısı noktasında hangisi daha iyi ise o da tercih edilebilir. Gigabyte da kaliteli bir markadır bu arada. Ayrıca Dual serisi de ASUS'un giriş seviye ürünlerini kapsıyor.

Eğer yayın render gibi işler yapmayacaksanız AMD'nin RX 6700 XT ve RX6800 ekran kartlarına da bakabilirsin.

Birebir yazdığınız ASUS modeli kullandım, yükte 82 dereceye kadar çıkıyordu (kasa havalandırmam gayet iyi). Hele kuletipi soğutucu ile kullanırsanız 90 dereceye yaklaşmakta.

Arkadaşlar selam.

Gigabyte RTX 3060 Ti Eagle OC 8 GB GDDR6X ile ASUS RTX 3060 Ti Dual OC Mini V2 arasında kaldım. İkisi de hemen hemen aynı fiyat aralarındaki tek fark Gigabyte modelinin GDDR6X ve 3 fanlı olması. Sizce hangisini almalıyım? GDDR6X gelecek için daha iyi bir yatırım mı olur yoksa ASUS kalitesi mi daha önceliklidir?

Gigabyte RTX 3060 Tİ, ekran kartını almıştım ve bir kaç gün kullandım. Kartta yüksek derecede ısınma mevcut basit oyunlarda 90 dereceyi görmüştüm. Ayrıca kart ısındıkça FPS sorunları ortaya çıkıyordu Asus olanı bilmiyorum ama kesinlikle Gigabyte önermiyorum.

Ekleme: Ayrıca kartta fan hızı çok yüksekti ayarlamama rağmen.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı