Çözüldü Asus B350 BIOS Update Sonrası OC Yapamama

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.
Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

crydqqr

Hectopat
Merhaba. Asus B350M-A anakartı ile Ryzen 3 1200 işlemci kullaniyorum. 2 ay önce sistemi topladım ve BIOS'u o zamana göre 3401 sürümüne güncellemiştim.

Ardından işlemcimi anakart üzerinden 3.1 GHz'den 3.9 GHz'ye çıkartıp, RAM'lerimi 2133 MHz'den 2933 MHz'ye çıkarttım. Buraya kadar bir sıkıntı yok. 2 Ay gayet guzel kullandım.

2 Hafta önce BIOS'a update geldiğini gördüm ve güncelledim. İşlemciyi ve RAM'i tekrar Overclock etmek istedim. Fakat 3.5 GHz'ye sabitlendi hızım. Hiçbir şekilde arttıramıyorum. Her şey BIOS updateden sonra oldu. Tekrar eski sürüme dönmek istedim flash ile ama 'uygun değil!' hatası alıyorum. Nasıl 3401 sürümüne geri dönerim?

Not: Bu hataları yaşayan tek ben değilim. Yabancı forumlarda birkaç konuya rastladım, onlar da çözmeye çalışıyorlar.

Sorunu çözdüm arkadaşlar. Asus Optimal-Normal-Energy Saving diye 3 modu var BIOS ekranında. Gidip onu benim gibi 'Optimal' seçerseniz kendisi oto safe Overclock yapar ve sizin düzenlemenize izin vermez. O modu normal olarak seçip, istediğiniz değerleri elle girebilirsiniz.

Son düzenleyen: Moderatör:
  • Beğen
İfadeler: Hic
Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Technopat Haberler

Yeni konular

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı