ASUS B550-E RAM uygunluğu

Erdalbey

Femtopat
Daha fazla  
Herkese merhaba.
Yeni topladığım sistemde RAM'lerin anakarta uygunluk listesinde olmadığını fark ettim. RAM seçerken mutlaka bu anakartın yayınladığı liste göz önüne alınmalı mıdır?
Sistemde herhangi bir problem görmüyorum yine de uzun vadede istikrar problemleriyle karşılaşır mıyım?
Ayrıca listede bendeki RAM'lerin çift modül olanı olmasına rağmen 4'lü olanı mevcut değil. Tavsiyelerinizi bekliyorum. İyi günler dilerim.

Sistem;
ASUS ROG STRIX B550-E
Ryzen 7 5800X.
Corsair 4x8 3600 MHz CL18 (cMW32GX4M4C3600C18W)

Anakartın tavsiye ettiği RAM listesi:
ROG STRIX B550-E GAMING | ROG Strix | Gaming Anakartlar|ROG - Republic of Gamers|ROG Türkiye

Desteklenen Corsair 3600 MHz RAM'ler;

4ABDDF92-21FA-41A9-800C-D788356D7926.jpeg

Listede olmayan RAM çalışmaz diye bir kural yok. Bazı bellekler test edilir. Bulabilirseniz bunlardan da alabilirsiniz. Kit olarak alın derim.

Bence ASUS'u arayın onlardan kesin bilgi alın yarın bir gün sıkıntı çıkarsa muhattabınız olur ve birebir uyumlu alırsanız daha iyi listede olmayanı alırsanız ileride mavi ekran sorunlarıyla karşılaşmanız olası bence.

Zaten 4x8 kit olarak almıştım bu RAM'leri ama anakartın siparişi gecikti vs geç fark ettim maalesef şu anda iade edemiyorum 14 gün de geçti.
Şu ana kadar herhangi bir problemle karşılaşmadım ama sistemin RAM'lerle istikrarlı çalıştığından emin olabilmek için bir test programı var mıdır?

Son düzenleyen: Moderatör:
Zaten 4x8 kit olarak almıştım bu RAM'leri ama anakartın siparişi gecikti vs geç fark ettim maalesef şu anda iade edemiyorum 14 gün de geçti.
Şu ana kadar herhangi bir problemle karşılaşmadım ama sistemin RAM'lerle istikrarlı çalıştığından emin olabilmek için bir test programı var mıdır?

Ramtest.

Bence ASUS'u arayın onlardan kesin bilgi alın yarın bir gün sıkıntı çıkarsa muhattabınız olur ve birebir uyumlu alırsanız daha iyi listede olmayanı alırsanız ileride mavi ekran sorunlarıyla karşılaşmanız olası bence.

Aradım ama onlar kendilerini garantiye almak için başka RAM'ler problem çıkarır diyor bana teknik açıdan hakikat lazım çünkü RAM'ler özellik olarak anakart tarafından destekleniyor.

Aradım ama onlar kendilerini garantiye almak için başka RAM'ler problem çıkarır diyor bana teknik açıdan hakikat lazım çünkü RAM'ler özellik olarak anakart tarafından destekleniyor.

Bilgisayara taktıysan bilgisayara zararı olacağını hiç sanmıyorum en fazla mavi ekran verir.

Stabil çalışıyorsa sıkıntı olduğunu zannetmiyorum.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Geri
Yukarı