ASUS B550M-C CSM vs ASUS Prime B550M-A CSM

cnylmzx

Zeptopat
Katılım
24 Mart 2023
Mesajlar
11
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Arkadaşlar siteden hazır sistem alacağım fakat ASUS Prime B450M-K II modelinin stoku tükendiği için farklı bir anakart seçmem gerekiyor. seçebileceğim sadece iki anakart modeli var.


İki anakart da CSM özelliği barındırıyor merak ettiğim konu şu CSM olması benim için bir dezavantaj olur mu? Windows 10 gibi güncel işletim sistemleri kullanmak istediğimde CSM özelliğini kapattığımda bu anakartı normal CSM olmayan düz bir anakart gibi kullanabilir miyim? Bana bir sıkıntı oluşturur mu?

Bir de bu anakartlardan hangisini önerirsiniz sanırım B550M-A modelinde VRM Soğutucusu bulunurken diğerinde yok. Sizce İtopya'ya B450M-K II stoğu yarın tekrardan gelir mi? Almaya çalıştığım sistem bu toplamda 13.500 civarına geliyordu ancak seçilen anakart bir stoğu bir türlü gelmedi tam alacağım zaman stoklar tükendi.
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Almak istersen ASUS TUF B550M-E Wi-Fi modeli Vatan bilgisayarda 3000 TL

Link

Edit: Hazır sistemdeki seçeneklermiş yeni fark ettim kusura bakmayın :)

Yok önemli değil hazır sisteme neden eklemiyorlar anlam veremiyorum gerçekten en basitinden CMS olmayan modeli ekleseler daha ucuza gelmez miydi?
 
Son düzenleyen: Moderatör:
CSM genellikle kurumsal müşteriler için sunulan bir seçenek ASUS tarafından. Bahsettiğiniz CSM ile bu CSM farklı şeyler, sizi etkilemez.

İkisi arasından B550M-A daha mantıklı duruyor.
B550M-C modelinde VRM soğutma bloğu yok di mi Asus'un sitesinden anakartın teknik özelliklerinde de bulamadım çünkü.

Yani buraya konu açmadan biraz da araştırmıştım Windows 7 gibi eski işletim sistemi filan kullanmayacaksam dediğiniz gibi kurumsallıkla da alakam yoksa normal bir anakart gibi kullanabilirim di mi?
 
@cnylmzx CSM orada kurumsal müşteriler için, mesela bir sorununuz olduğunda ASUS teknik servisine daha erken bağlanabiliyorsunuz. Toplu alımlarda bu ürünler için kurumlarda kullanılacak yazılımlar falan var.

Windows 7'de kullanılan CSM ise ayrı bir şey, diğer anakartlar gibi BIOS'dan açabileceğiniz opsiyonel bir şey.

Evet, B550M-C'de VRM soğutması bulunmuyor.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı