ASUS B550M-Plus Wi-Fi anakartın kablosuzunda problem olabilir mi?

AhmetBera

Centipat
Katılım
3 Ocak 2023
Mesajlar
14
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Merhaba. Elimde TUF Gaming B550M-Plus Wi-Fi'li bir anakart var. Fakat Bluetooth sürücüleri düzgün çalışıyor olsa da Wi-Fi ile ilgili hiçbir sonuç alamadım. Bilgisayarda ne Windows 10 ne de Windows 11 de Wi-Fi açıp kapatabileceğim bir menü bile gözükmüyor. Aygıt yöneticisinde de bu Driver'a ait bir sürücü görünmüyor. BIOS'um güncel, BIOS'tan Wi-Fi ile ilgili ayarlar açık ( Bluetooth da öyle) BIOS'u fabrika ayarların döndürdüm yine olmadı. BIOS'u güncelledim ve sonuç aynı, ASUS'un ve Intel'in sitelerinden Wi-Fi driverlarını indirdim ve kurdum. Aslında kurarken ASUS setup EXE dosyası açılmayınca uwd yazan klasördeki install ile kurulumu yaptım fakat yine olmadı. Aygıt Yöneticisi'nden sürücü ekle ve eski donanım ekle bölümlerininin ikisini de yaptım fakat olmadı. Elle seçmek istedim, indirdiğim wierless sürücülerini kendim elle seçtim, kurulum başarılı dese de yine hiçbir sonuç alamadım. Her yerden sistemimin güncel olup olmadığına baktım, gerek Windows Update gerek tek tek Aygıt Yöneticisi'nden sürücü güncellemelerine, gerekse anakartımın sitesinden sürücülerime ya da chipsetlerime vs... ( ki onlar da güncl değil, sitesinde son güncellemesinin 2019 olduğunu söylüyor) gerekse Intel'in driver güncelleme hizmetiyle, hatta üçüncü parti yazılımlardan bile sistemimin güncel olup olmadığına baktım fakat sonuç yok. Bluetooth sürücüsünü uğraşlarım sonucu sonradan ekleyebildim ama Wi-Fi'yi hiç ekleyemedim. Hatta sürücüleri elle seçtiğimde sürücüyü ekledim fakat aygıt yöneticisnde sarı ünlem ile (kod31*) hatası oluştu ve yine sürücüyü görmedi. Kafayı mı yedim acaba bu anakart Wi-Fi özellikli bir anakart değil mi dedim ama öyle olsa herhalde üzerinde "Wi-Fi" ibaresi olmaz ve anteni çıkmazdı sanırım. (ya da sadece Bluetooth'u olmazdı) anten mi bozuk diye düşünmeye başladım ama olay anten olsa en azından ayarlarda Wi-Fi'yi görebilir, açıp-kapatabilirim diye düşünüyorum.

Kısaca çarelerim tükendi. Herhangi başka bir bilgi eklememi isterseniz ekleyebilirim her türlü öneriye açığım. En son sistemi sıfırlarım diye düşünüyorum o da olmazsa sanırım anakarttaki Wi-Fi'ya arızalı ya da tam takılı değil falan. Açıkçası anakartı açıp da incelemek istemiyorum bozma korkusuyla.
 
Diğer sürücüleri güncelledin mi? Ben normal sitesinden driver indirip kurduğumda çalışmamış armour crate ile kurulum yaptığımda çalışmıştı.
 
Diğer sürücüleri güncelledin mi? Ben normal sitesinden driver indirip kurduğumda çalışmamış armour crate ile kurulum yaptığımda çalışmıştı.
diğer sürücüler dediğin hangileri? Genel olarak güncellemekten bahsediyorsan evet her şeyim güncel. Armour crate'de yazan sürücülerden bahsediyorsan topu topu 3 sürücü gösteriyor ve bahsettiğim gibi hepsini kurmuştum. yanlarında da kuruldu yazıyor. İşin komik yanı bluetooth driverını burdan kurdum ama o da çalışmamıştı. İntelin sitesindeki sürücüyü kurunca çalıştı
 

Dosya Ekleri

  • Ekran görüntüsü 2024-04-22 141029.png
    Ekran görüntüsü 2024-04-22 141029.png
    21 KB · Görüntüleme: 4

Yeni konular

Geri
Yukarı