ASUS BIOS sayfasındaki Flash ve Windows farkı nedir?

ASUS ROG STRIX G713PV laptopun BIOS'unu güncelleştirme kararı aldım, iki tane seçenek var. Bunların farkı nedir? İkisini ayrı ayrı mı yapmak lazım, birini mi yapmak lazım? Windows olanı yapmak daha kolaysa ve bunların ikisi de aynı işlevdeyse flashla uğraşmadan birinciyi yapayım diyorum.

Gigabyte'nin BIOS programı gibi bu da. Windows üzerinden açıyorsun ve güncelliyorsun. Gigabyte'de indiriyor sonra reset atıp kendi güncelliyor. Ama her zaman flash bellek ile güncellemeni tavsiye ederim. Ne olur ne olmaz.

Gigabyte'nin BIOS programı gibi bu da. Windows üzerinden açıyorsun ve güncelliyorsun. Gigabyte'de indiriyor sonra reset atıp kendi güncelliyor. Ama her zaman flash bellek ile güncellemeni tavsiye ederim. Ne olur ne olmaz.
Hocam ben Asus kanalından bi video izledim bu 1. ss'deki şeyi indirip çalıştırıyordu. BIOS kendiliğinden güncelleniyordu. Videoda reset atarken bi BIOS ekranı gelmişti hatta, ben de indirip çalıştırdım reset attı fakat o BIOS ekranı gelmedi bende. Tam anlamadım ne olduğunu. Sadece kapanıp açıldı. Önce bu sitedekini indirip öyle mi çalıştıracaktık acaba, bunlar farklı şeyler mi? Videoda öyle bir şey yoktu dümdüz çalıştırıyodu bu ss'deki şeyi. BIOS sürümüm de 22.01.2024 gözüküyor, sanırım hala eski güncellenmedi yani anlamadım.

Dosya Ekleri

• Ekran görüntüsü 2024-07-14 144620.png
    20,8 KB · Görüntüleme: 24
  • Ekran görüntüsü 2024-07-14 141154.png
    39,8 KB · Görüntüleme: 23
Tekrar açın. Açılırken BIOS'a girin.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…