ASUS boot priority seçenekler gözükmüyor

711955

Centipat
RAM
DDR 4 GB
SSD veya HDD modeli
256 gb micron
Ekran kartı
AMD Readon Grabhics 2.60 Ghz
Anakart
AMD Ryzen 3 3250U
İşlemci
AMD Ryzen 3
Hocam bugün ben PC'me Windows 11 Pro'dan Windows 11 Home Single Language değiştirmeye karar verdim. Fakat yalnız bir takım sorunlar meydana geldi ve hala BIOS'da takılı kaldı BIOS'da. Öncellikle şunu söyleyim USB ile Windows 11 Home Single Language indirdiğim ISO dosyasını hallettim. Sonra USB takıp tekrar başlattığım da Windows kurulumuna giriş yaptım. Sonra Windows'u nereye yüklenmesini istersinizde takılı kaldım. Yanlış yere yükleme olmasın diye ama maalasef çogunda kabul etmedi gbt istiyordu o yükleme ekrarına tekrardan gelip Shift +F10 basarak komut menüsünü açtım oradan USB formatını gbt yaptım. Tekrar kaydedip yeniden PC başlattığımda BIOS'a atıyor. Fast boot menü de seçenekler yok. Öz sefer yani kaldı BIOS da birçok ayar denedim olmadı. Acil bakılması yardımcı olunması rica ederim iyi günler <3

20240812_204325.jpg

20240812_204339.jpg

Hocam bugün ben PC'me Windows 11 Pro'dan Windows 11 Home Single Language değiştirmeye karar verdim. Fakat yalnız bir takım sorunlar meydana geldi ve hala BIOS'da takılı kaldı BIOS'da. Öncellikle şunu söyleyim USB ile Windows 11 Home Single Language indirdiğim ISO dosyasını hallettim. Sonra USB takıp tekrar başlattığım da Windows kurulumuna giriş yaptım. Sonra Windows'u nereye yüklenmesini istersinizde takılı kaldım. Yanlış yere yükleme olmasın diye ama maalasef çogunda kabul etmedi gbt istiyordu o yükleme ekrarına tekrardan gelip Shift +F10 basarak komut menüsünü açtım oradan USB formatını gbt yaptım. Tekrar kaydedip yeniden PC başlattığımda BIOS'a atıyor. Fast boot menü de seçenekler yok. Öz sefer yani kaldı BIOS da birçok ayar denedim olmadı. Acil bakılması yardımcı olunması rica ederim iyi günler <3

Eki Görüntüle 2283163

Eki Görüntüle 2283161

Rufus gibi bir programla USB'yi formatlayın sonrasında ISO doyasını tekrardan indirin ve Partition scheme kısmını GPT olarak seçtiğinize emin olun. Ayrıca BIOS'un UEFI olarak ayarlı olduğuna emin misiniz emin değilseniz ona bakın ve Secure Boot'u devre dışı bırakıp deneyin o da olmazsa bir de CSM i devre dışı bırakın öyle deneyin USB'yi formatlama falandan önce bunları denemek daha mantıklı olur.

Hocam zaten ben USB SSD göremiyorum zaten Secure Boot'u devre dışı yaptım ikisini de devre dışı bıraktım CSM bile aktif hale gelmedi CSM yok göremedim bile çıkıyormuş ya seçenegi CSM yok bende kısaca USB tekrar akrabamın oğlu yiğenim olur onun PC de flash belleğimi formatlattım ama daha öncesi MBR'di bilgisayarda Windows nereye yüklemek istersiniz kısmındaki kurtarma diskini MyASUS diskini sildim tamamıyla orada takılı kaldım, kararsız olunca kafam karıştı sonrası tekrar Windows yükleme başına gelip sihirbazına yani orada Shift +F10 tuşu kompinasyonla ikisini basıp komut sistemini yükleme ekranında açtım bunu nasıl yaptım bunu da bir video örneklemesinden alarak yaptım çünkü gbt kabul ediyordu bütün disklerde kabul etmedi kurmayı gbt diyordu hata veriyordu yüklenemedi diye sonra o komutta denileni yaptım gbt çevirttim flash formatlerken convert gbt yazdım komutta gbt ye döndü tekrar kapatmam gerekir di sonra PC'yi tekrar yeniden başlattım yükleme ekranı gelmeden BIOS'a girdi priority ekranda gördüğün resim kaynaklarında ki gibi böyle seçenekler kayboldu secure sonra fasboot du devre dışı biraktım tekrar tekrar denedim bir şey bulamadım yani kısacası mnve de SSD diskim gözüküyor ama seçme ekranında gözükmüyor şu an saldım en yakın yardım ekipinden mesaj attım e-posta yolu üzerinden bugün dönüş yaptılar aynı yolu onlarda bir USB'ye Media geri kurtarma yöntemi kurmamı video ille anlatmışlar olmazsa ertesi güne kadar bekleyeceğim yapabilirsem yapacağım.

Rufus gibi bir programla USB'yi formatlayın sonrasında ISO doyasını tekrardan indirin ve Partition scheme kısmını GPT olarak seçtiğinize emin olun. Ayrıca BIOS'un UEFI olarak ayarlı olduğuna emin misiniz emin değilseniz ona bakın ve Secure Boot'u devre dışı bırakıp deneyin o da olmazsa bir de CSM'i devre dışı bırakın öyle deneyin USB'yi formatlama falandan önce bunları denemek daha mantıklı olur.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı