ASUS D 509 DJ işlemci ve ekran kartı 90 derece üstü

xZxDogus

Kilopat
Daha fazla  
Merhaba, ben ASUS D 509 DJ var Windows 10 Pro işletim sistemi. Ryzen 3500'u MX 230 ekran kartı var. 1 hafta önce Valorant oynarken inanılmaz FPS düşmesi yaşadım, 2 saat oynadıktan sonra bir baktım AMD ekran kartı 92 derece gösteriyor. Valorant'ı ben NVIDIA ile oynuyorum. Neyse restart attım yine aynı driver sil, güncellemeleri sil düzelmedi.
Bilgisayarcıda fan temizliği ve macun yenıleme yaptım. Eve geldim PC'yi formatladım ne olur ne olmaz diye. Bir daha yükledim her şeyi değişen bir şey yok ekteki fotoda gözüküyor. Bu boştaki sıcaklık. Elim klavyenin üstünde bu sıcaklıklara dayanmaması lazım ama anlamadım böyle gözüküyor bundan sebep olduğunu düşünerek PC FPS düşmesi yiyor. MSI Afterburner ile de aynı sıcaklıklar var, yardımcı olursanız sevinirm.

1683496171342.png

1683496187973.png

1683496199567.png

Son düzenleyen: Moderatör:
Merhaba, ben ASUS D 509 DJ var Windows 10 Pro işletim sistemi. Ryzen 3500'u MX 230 ekran kartı var. 1 hafta önce Valorant oynarken inanılmaz FPS düşmesi yaşadım, 2 saat oynadıktan sonra bir baktım AMD ekran kartı 92 derece gösteriyor. Valorant'ı ben NVIDIA ile oynuyorum. Neyse restart attım yine aynı driver sil, güncellemeleri sil düzelmedi.
Bilgisayarcıda fan temizliği ve macun yenıleme yaptım. Eve geldim PC'yi formatladım ne olur ne olmaz diye. Bir daha yükledim her şeyi değişen bir şey yok ekteki fotoda gözüküyor. Bu boştaki sıcaklık. Elim klavyenin üstünde bu sıcaklıklara dayanmaması lazım ama anlamadım böyle gözüküyor bundan sebep olduğunu düşünerek PC FPS düşmesi yiyor. MSI Afterburner ile de aynı sıcaklıklar var, yardımcı olursanız sevinirm.

Eki Görüntüle 1770921

Eki Görüntüle 1770922

Eki Görüntüle 1770923
Bilgisayarcıya tekrar götürün ve tekrar yeni bir termal macunu alıp ürdürün, ayrıca hangi marka termal macunu sürdü? Gidip kalitesiz macun sürdüyse bu sıcaklıklar normal hocam. Kendim deneyimledim. AMD ekran kartı bu kadar sıcak ise bu kart işlemcinin içinde olduğu için işlemcide bu kadar sıcaktır. Sürdüğü termal macunun markasını söylesin, eğer kötüyse kaliteli termal macun alıp sürdürün. Hatalı bir işlem yaptığı için tekrar yapmak zorunda çünkü görünüşe göre eskiden böyle değildi. Yeni aldığınız termal macunu sürdürün. Örneğin Wipaste C2, Maxtor CTG8C, Thermal Grizzly Aeronaut gibi termal macunlar işinizi görür.

Merhaba dikkat çekmek istedigim konu bir de şu laptop sıcsk değil sol üst ısıniyor değil mi laptopta 90 derecelik bir ısı yok ama iste PC'de oyle gozuktugu icin drop giriyor neden olabilir?

Merhaba dikkat çekmek istedigim konu bir de şu laptop sıcsk değil sol üst ısıniyor değil mi laptopta 90 derecelik bir ısı yok ama iste PC'de oyle gozuktugu icin drop giriyor neden olabilir?
Sıcaklıkları tam anlamıyla kendiniz algılayamazsınız. Çünkü siz bir termometre değilsiniz. Sol üst tarafı sıcak olmasının nedeni oraya her ne kadar azda olsa ısı iletimi olmasıdır, oraya ısı iletimi olmasının nedeni fanın orda olmasıdır.

Laptopu bir daha götürdüm adama açtırdım baktırdım temassızlık veya macunla ilgili bir sorun yok görünürde hiçbir şey yok dedi. Dedim sana böyle ısınma sorunu ile gelsem ne yapardın sennin gibi termal macun değişirdim dedi. Sorunun neden kaynaklandığını bilmiyorum dedi. Şimdi eve geldim PC'yi açtım ve açar açmaz Vega 8 sıcaklığu 60 derece olarak gözüküyor. Çözemiyorum sorunu.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı