Daha fazla
İşlemci sıcaklığım boşta 50-60 derece civarında oluyor, oyun oynarken 90 dereceyi görüyor ve video dönüştürmeye kalkınca 1-2dk içinde maksimum sıcaklığa ulaşıp kapanıyor.
Dizüstü bilgisayarım temiz durumda. Termal macununu yeni değiştirdim. Thermaltake marka macun kullandım. Ek usb soğutucu kullanıyorum.
Problemin nerede olduğunu henüz anlayabilmiş değilim.
Düzenleme:
Konu hakkında yaptığım araştırmalar sonucu -gerek technopat içi gerek başka kaynaklarda- bu konuda çok fazla şikayet olduğunu, çoğu kullanıcının bu sorunla W10 işletim sistemine geçtikten sonra karşılaştığını öğrendim.
Sorun W10'un henüz bazı (büyük ihtimalle çoğu eski) sistemler için tam optimize olmamasından kaynaklanıyor olabilirmiş. Benzer sorunlarla karşılaşan arkadaşlar için uygulanabilecek çözüm yöntemi: güç yönetiminden en yüksek işlemci seviyesini %60-90 arasında ayarlamak.
Bulabildiğim bilgiler bu kadar gelecek güncellemelerle sorun umarım hallolur.
(Bu konuda bir çok konu açıldığını gördüm. Genel bir başlık oluşturulmasında fayda var.)
Düzenleme 2:
Yükseltme yaparak Windows 10 yükleyenler için;
Windows'u sıfırlama seçeneği bilgisayardaki tüm eski yazılımları kaldırarak Windows'un daha stabil çalışabilmesini sağlıyor.
Bu seçeneği uyguladım. Temiz W10 kurulumu yapmış gibi oldu. Eski gereksiz yazılımlar silindi ve daha fazla disk alanı açıldı.
Bunu yaparken iki seçenek çıkıyor birisinde kişisel dosyaların silinmesini önleyerek bu işlemi yapabiliyorsunuz(Belgeler, resimler, video vs).
Isınma sorunu biraz hafifledi şu an dizüstü bilgisayarımda(resimdeki değerler 10 derece azaldı). Ama hala bir optimizasyon sorunu var gibi.