Asus DSL-AC51 modeme geçildikten sonra internette bağlantı kopmaları

SoLioN

Femtopat
Katılım
30 Kasım 2020
Mesajlar
5
Merhabalar , yaklaşık 2 senedir Millenicom kullanıyorum. 100 Mbps indirme , 8 Mbps yükleme hızında bir pakete sahibim. İlk zamanlarda Türk Telekom'dan aldığım modem ile kullanımıma devam ediyordum. Modem Wi-Fi 4 standardında modemdi. Evimde IoT cihazları da arttığı için modem değiştirmeye karar verdim. Asus DSL-AC51 modem aldım. Önceki modemimde altyapı çalışması veya keyfi bir kapatma olmadıkça internetim stabil ve sorunsuzdu. Asus DSL-AC51 modeme geçtiğimden beridir sıkıntılar yaşıyorum. Örnek vereyim , modemi açtıktan 1 veya 1 buçuk saat içerisinde modemde internet ışığı yanmasına rağmen kablo ile bağladığım bilgisayar dahil hepsinde internet yokmuş gibi "sunucuya bağlanılamadı" hatası alıyorum. Bununla birlikte online oyunlarda ping
sıkıntısı çekiyorum. Önceki modemimde CS:GO'da ortalama 75 - 80 aralığında pingim olurken şuan 100 üzeri ping ve üzerine %10'a kadar loss alıyorum. Örnek olarak SpeedTest üzerinde hem yurtiçi hem de yurtdışı testi yaptım. ISS'ime bildirdiğimde geçici olarak sorun çözülüyor fakat yine aynı sorunlar devam ediyor. Modem ayarlarında yapmam gereken ayar mı var acaba? Ne yapmalıyım? Yardımcı olursanız çok sevinirim. İyi forumlar.

Türkiye testi :
1635189730843.png


Yurtdışı (Frankfurt) testi :
1635189861143.png
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Asus DSL-N17U modemi 3 yıl önce satın almıştım. Kullanmaya başladığım zaman bende de anlık kopmalar oluyordu. Modem ayarlarını değiştirince sorunum düzelmişti.
dds.png
 

Geri
Yukarı