ASUS DSL AC750 sürekli internet kopuyor

dopeboy

Kilopat
Katılım
24 Ağustos 2016
Mesajlar
418
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Herkese iyi forumlar. Yaklaşık 2.5 seneden beri aktif olarak kullanıyorum ve genelde çok nadir kapatıp açıyorum. Son birkaç aydır yaşadığım sorunu kısaca özetlemek istiyorum. Modemi her zamanki gibi normal kullanıyorum. Download, upload veya pingimde bir anormallik yok. Her şey normal. Fakat durup dururken bir anda internetim gidiyor. Garip olan kısmı ise DSL ve ınternet ışığı hala yanıyor. Yani modemin üstüne baktığımda herhangi bir olumsuz durum yok her şey normal gözüküyor. Ethernet kablosuyla bağlı olduğum bilgisayara da internet gelmiyor Wi-Fi ile bağlı olduğum telefona da. Tek çözümü modemi kapatıp açmak oluyor. O şekilde düzeliyor fakat tekrardan ne zaman kopacağı belli olmuyor. Bazen 3 saat bazen 5 saat bazen de 15 dakika sonra aynı problem yaşanabiliyor. Başta modemi sıfırladım, ASUS panele girip sıfırdan kurulum yaptım ve Firmware yazılımı son sürümüne yükselttim fakat herhangi bir sonuç alamadım. Ürünün garantisi hala devam ediyor. Geçen hafta garantiye götürdüm ve aynı bu yazdıklarımı bir kağıda yazıp garantiye bıraktım. Bugün modemi teslim aldım ve yine aynı sorunu yaşadım. Garantideyken modem sıfırlanmış sıfırdan yazılım atılmış fakat hala sorun devam ediyor. Şu anda ne yapmam gerekiyor hiçbir fikrim yok. Yardımcı olabilir misiniz lütfen? Neyde sorun yaşıyorum sizce? Adaptörle mi ilgili acaba diyeceğim de öyle olsa bile orijinal adaptör bulamam. Çok arada kaldım. Yardımcı olan arkadaşlara şimdiden çok çok teşekkürler.
 
Modemi yenimi aldın. Eski adıyla AC51 yeni adıyla AC 750 sıkıntılı modemdir. Biraz araştırırsan hakkında çok şikayetle karşılaşırsın.
 
Modemi yenimi aldın. Eski adıyla AC51 yeni adıyla AC 750 sıkıntılı modemdir. Biraz araştırırsan hakkında çok şikayetle karşılaşırsın.
Evet AC51 olarakta geçiyor. Yeni almadım. Gördüğün hataları yazma şansın var mı zahmet olmazsa. Ben de araştırıyorum.
 
Senin yazdıklarının noktasına kadar her yaşadığımız sorun aynı. Benimde 2.5 yıl oldu ama ben garantiye yollamadım çünkü bu modemin kronik sıkıntısı olduğunu biliyorum. Son 2-3 aydır beni delirtti. Keenetic Extra DSL alacak gibiyim.
 

Dosya Ekleri

  • modem.PNG
    modem.PNG
    11,9 KB · Görüntüleme: 88
Senin yazdıklarının noktasına kadar her yaşadığımız sorun aynı. Benimde 2.5 yıl oldu ama ben garantiye yollamadım çünkü bu modemin kronik sıkıntısı olduğunu biliyorum. Son 2-3 aydır beni delirtti. Keenetic Extra DSL alacak gibiyim.

Modemin genelde Wifi sorunu var demişler ama bende Wifi sorunu hiç olmadı. Sadece yazdığım sorun oldu.
 
Aslında bu modemi uzun süre Turknet kendisi satmıştı. AC51 adıyla. Yani çok kötü bir modem olduğunu düşünmüyorum. Ancak benim evde de bazen sorun çıkartıyor. Lakin şu aralar altyapı sorunları yaşıyorum. Asus modemi abimin evine taktığımda orada hiçbir sorun yok. Ama benim evde nedense snr dalgalanmasından tut vdsl hat var ama adsl'ye bağlanmak gibi saçma şeyler yapıyor. Otomatik modülasyonu vdsl yapsam bile bu sefer uzun süre bağlanmıyor. Belki de bu sırada altyapı çalışması oluyordu bilemiyorum. Ama ertesi gün Airties 5650'yi taktığımda hiçbir sorun olmadı. Gece bu modemde de sorun oldu yine kopup uzun süre gelmedi.

Uzun süre sorunsuz kullanıyordum ama internetim git gide hız düşüklüğü yaşattılar ve şu an özürler dileyerek altyapı çalışması olduğundan bahsediyorlar ama pek inanasım gelmiyor. 15 gündür destek kaydım var. Umarım dedikleri doğrudur.

Ben altyapıdan da şüphe ediyorum. Uzun süredir hiç sorun olmayan modemimde birden böyle sorunların çıkması bana normal gelmiyor. Abimin evine Asus modemi taktığımda orada hiçbir sorun olmuyorken benim evimde olmasının sebebini altyapı zayıflığına bağlıyorum. Airties 5650'yi bağlıyorum sorun yok.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı