Çözüldü ASUS DSL N-16 router olarak kullanılır mı?

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

carl.johnson

Kilopat
Daha fazla  
Merhabalar, ana modemim bilgisayarımdan çok uzakta. Evde biraz büyük olduğu için diğer uçtan çok fazla Wi-Fi sinyali alamıyorum. Elimde fazladan bir ASUS DSL N16 var. Hem modem hem router olarak kullanılabiliyor. Ben bunu ana modeme kabloyla bağlayarak hem evin diğer ucundaki Wi-Fi sinyalini arttırmak hem de routerdan masaüstü bilgisayarıma kablo çekerek bağlanmak istiyorum. Ama daha önce hiç router kurmadığım için bu konuda bilgim yok. İnternette de maalesef elimdeki model için nasıl yapılacağına dair bir kaynak bulamadım. Yardımlarınızı bekliyorum. Son olarak bir de minik bir sorum var. Modemleri birbirine bilgisayara bağlanılan Ethernet kablosuyla bağlayacağız değil mi?

Son düzenleyen: Moderatör:
Çözüm
"Tplink TD-W9970 i router olarak kullanma ."

Öncelikle diğer DSL'e bağlı modemin markasından ip sini öğrenin.
192.168.1.1(Tplink ve diğer) veya (Airtieslerde) 192.168.2.1,192.168.0.254 gibi.

W9970 te gösteriyorum.
ama Sonra "DSL N16" yı tek kablo ile (LAN1 mesela)bilgisayarınıza bağlayın.

Ethernet Ayarlarınızı yapın.
(Resim 1)
Internet tarayıcınızı açın.

192.168.1.1 yazın.
kullanıcı : admin
Şifre : admin
(Resim 0)

ip adresi yazan yer sizin routerin yeni ip si olacak.
bağlı diğer modemlerden farklı bir ip olması gerekiyor.ip çakışmaması için.
DHCP= otomatik ip veren sunucudur.modemler liste kontrolü yapıyordur fakat Siz bu aralık dişindaki ipleri sabit ip yaparak kullanırsınız.
Ağ geçidi = routera bağlananların ortak kullanacağı ağ oluyor.
Modemin Ip si dışındakileri görmez zaten.
Dns = Doğru girmez iseniz internete bağlanmaz.Ağ bağlı olsa bile.

(Resim 2)
Kaydet deyin.
(Resim 3)
Tamam deyin.
Sayfayı kapatın beklemenize gerek yok.Ethernet ayarlarınızı ayarlarsınız.
192.168.1.1 i artık unutun routerınızın ipsi 192.168.3.1
İp adresi = bilgisayarın ip si.
Ağ geçidi ve dns routerda(DSL N16'nızda) ne ise o olcak.

(Resim 4)

Modeme 192.168.3.1 şeklinde giriş yapınız.
Kablosuz router modunu(Veya access point modu gibi) seçin.
Bu işlemde modemi yeniden başlatacak.
(Resim 5)

Ağ sekmesinden
Bağlantı türünü statik yapın.Dimamik derseniz.otomatik ip alır hep sorunlar....sorunlar olur.
Ağ geçidi ve DNS olan yer. dsl hattının olduğu modemin markası ne ise aratırsınız.o sekilde yazılacak.

(Resim 6)

Biz şuana kadar tek kablo ile router i ayarladık.
artık internet/Wan kablosunu takma zamanı.(Wan girişi diye yazar.)
bunun için modeminize yeni şifre koymanızı öneririm.

Sistem araçları/Yönetim Kontrol içinden değiştiriniz.

(Resim 7)
Merhaba ben yardım edebilirim zamanım var.Bir sitede ürüne baktım router=yok yazmışlar ama yanlıştır belki.ben bu işlerden anlarım.2-3 tane routerim var evde.ana modemden gelen herhangi bir kabloyu DSL N16 nın.WAN yazan girişine
bağlayacaksınız.Sonrasında ister kablosuz ister ethernet ile bağlancaksınız.
DSL N16 routerim yok malesef örnek olarak 2-3 resim atabilirim.kendi modem ayarlarımı.Siz bakarak yaparsınız.

Olur hocam, evde kediler olduğu için kabloyu çekemiyorum. Yarın babam duvara kopçalayacak. Çok teşekkür ederim. Modemde router olduğu kesin çünkü kutusunda yazıyor.

"Tplink TD-W9970 i router olarak kullanma ."

Öncelikle diğer DSL'e bağlı modemin markasından ip sini öğrenin.
192.168.1.1(Tplink ve diğer) veya (Airtieslerde) 192.168.2.1,192.168.0.254 gibi.

W9970 te gösteriyorum.
ama Sonra "DSL N16" yı tek kablo ile (LAN1 mesela)bilgisayarınıza bağlayın.

Ethernet Ayarlarınızı yapın.
(Resim 1)
Internet tarayıcınızı açın.

192.168.1.1 yazın.
kullanıcı : admin
Şifre : admin
(Resim 0)

ip adresi yazan yer sizin routerin yeni ip si olacak.
bağlı diğer modemlerden farklı bir ip olması gerekiyor.ip çakışmaması için.
DHCP= otomatik ip veren sunucudur.modemler liste kontrolü yapıyordur fakat Siz bu aralık dişindaki ipleri sabit ip yaparak kullanırsınız.
Ağ geçidi = routera bağlananların ortak kullanacağı ağ oluyor.
Modemin Ip si dışındakileri görmez zaten.
Dns = Doğru girmez iseniz internete bağlanmaz.Ağ bağlı olsa bile.

(Resim 2)
Kaydet deyin.
(Resim 3)
Tamam deyin.
Sayfayı kapatın beklemenize gerek yok.Ethernet ayarlarınızı ayarlarsınız.
192.168.1.1 i artık unutun routerınızın ipsi 192.168.3.1
İp adresi = bilgisayarın ip si.
Ağ geçidi ve dns routerda(DSL N16'nızda) ne ise o olcak.

(Resim 4)

Modeme 192.168.3.1 şeklinde giriş yapınız.
Kablosuz router modunu(Veya access point modu gibi) seçin.
Bu işlemde modemi yeniden başlatacak.
(Resim 5)

Ağ sekmesinden
Bağlantı türünü statik yapın.Dimamik derseniz.otomatik ip alır hep sorunlar....sorunlar olur.
Ağ geçidi ve DNS olan yer. dsl hattının olduğu modemin markası ne ise aratırsınız.o sekilde yazılacak.

(Resim 6)

Biz şuana kadar tek kablo ile router i ayarladık.
artık internet/Wan kablosunu takma zamanı.(Wan girişi diye yazar.)
bunun için modeminize yeni şifre koymanızı öneririm.

Sistem araçları/Yönetim Kontrol içinden değiştiriniz.

(Resim 7)

Dosya Ekleri

• modem1.png
    modem1.png
    94,2 KB · Görüntüleme: 379
  • modem0.png
    modem0.png
    29,6 KB · Görüntüleme: 336
  • modem2.png
    modem2.png
    240,7 KB · Görüntüleme: 304
  • modem3.png
    modem3.png
    6,8 KB · Görüntüleme: 305
  • modem4.png
    modem4.png
    88,4 KB · Görüntüleme: 274
  • modem5.png
    modem5.png
    55,1 KB · Görüntüleme: 248
  • modem6.png
    modem6.png
    65 KB · Görüntüleme: 260
  • modem7.png
    modem7.png
    80 KB · Görüntüleme: 310
Çözüm
Hocam galiba benim modem arızalı. Çünkü ana modem olarak ayarlasam bile DSL ışığı telefon kablosunu takınca gelmiyor.
@jetboy_hrn1990 Hocam arızalı diye bahsettiğim modem şayet DSL kablosu bağlarsam evet arızalı, ana modem olarak kullanamıyorum lakin router olarak kullanamama sebebim ethernet kablosunun bozuk olmasıymış. Bugün ethernet kablosunu yeniledim, arayüzden router için ip değiştirdikten sonra sadece ethernet wan seçeneğini etkinleştirdim ve çalışmaya başladı. Ama sizinde anlatımınız takdire şayan, çok teşekkür ederim yeniden yardımlarınız için.

Son düzenleme:
Sevindim yapmanıza :)

Hocam merhaba yukarıdaki 2 modemin aynıları bende de var yardımınız gerek. İlk entry'im, yeni konu açmaya çekindim çünkü elimdeki ürünler ve yaşadığım sorun %90 bu konu ile benzerlik taşıyor hatalıysam bildiriniz lütfen.

Ana modem W9970 Türk Telekom versiyonu alt katta ev sahibim tarafından kullanılıyor.

Ben de Xiaomi Wi-Fi extender ile bağlıyım fakat Online oyun oynayan biriyim ve sürekli bağlantım kopuyor. Gidip ASUS DSL-N16 aldım bunu ev sahibimin kapısını çalmadan kendi dairemde kurmak istiyorum.

TP-Link arayüzüne erişimim var, ev sahibimin izni de var, Wi-Fi şifresi de var etik açıdan sıkıntı yok. Ev sahibim kablo çekilmesin yeterli dedi. Günlerdir uğraşıyorum bir türlü çözemedim.

DSL bağlı ana modem TD-W9970 fiziksel erişimim yok.
Kablosuz bağlanmak için aldığım model ASUS DSL-N16 elimin altında.

Son düzenleme:
Hocam merhaba yukarıdaki 2 modemin aynıları bende de var yardımınız gerek. İlk entry'im, yeni konu açmaya çekindim çünkü elimdeki ürünler ve yaşadığım sorun %90 bu konu ile benzerlik taşıyor hatalıysam bildiriniz lütfen.

Ana modem W9970 Türk Telekom versiyonu alt katta ev sahibim tarafından kullanılıyor.

Ben de Xiaomi Wi-Fi extender ile bağlıyım fakat Online oyun oynayan biriyim ve sürekli bağlantım kopuyor. Gidip ASUS DSL-N16 aldım bunu ev sahibimin kapısını çalmadan kendi dairemde kurmak istiyorum.

TP-Link arayüzüne erişimim var, ev sahibimin izni de var, Wi-Fi şifresi de var etik açıdan sıkıntı yok. Ev sahibim kablo çekilmesin yeterli dedi. Günlerdir uğraşıyorum bir türlü çözemedim.

DSL bağlı ana modem TD-W9970 fiziksel erişimim yok.
Kablosuz bağlanmak için aldığım model ASUS DSL-N16 elimin altında.

Bunu al hiç uğraşma:) Sadece wps tuşuna bas ve kullanıma hazır.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı