Asus DSL N55U'yu Router Olarak Nasıl Kullanabirim?

enesreha

Hectopat
Daha fazla  
Önceden oturduğum evde ADSL bağlantısı için Asus N55U kullanırken yeni taşındığım evde Kablo Net yüzünden Net Master CBW-383Z4 kullanmak zorunda kaldım. Evde 2 tablet 2 akıllı telefon ve 2 laptop ile internete giriyorum ve maalesef modem yüzünden internet deneyimi çok iyi olan iki tabletim internete bağlanırken istediğim hız veremiyor. Bu sebeple elimdeki N 55 U'yu router olarak kullanmak istedim ve internette araştırma yaptım ama doyurucu bir rehbere yahut incelemeye ulaşamadım. Bu sebeple size danışmak istedim.

Son düzenleyen: Moderatör:
Merhaba. Evet dediğiniz gibi oluyor lakin bu sefer ASUS'un arayüzüne giriş yapamıyorum. Ben de 192.168.1.1 veya 192.168.0.1 bağlanmak istediğimde netmaster arayüzü açılıyor. Dolayısıyla ASUS'un özelliklerini kullanamıyorum.

Bu arada benim modemin ASUS DSL-N14U.

Şöyle bir problemim var: router kullanacağım N55U'nun girdi portu yani interneti aldığı tek portu var o da ADSL RJ-11 tipi. Jacklara uygun ama LAN portundanaldığım jack RJ 45tipi jack. LAN partlarından biri WAN portu olarak mı atanacak ?

Şöyle bir problemim var: router kullanacağım N55U'nun girdi portu yani interneti aldığı tek portu var o da ADSL RJ-11 tipi. Jacklara uygun ama LAN portundanaldığım jack RJ 45tipi jack. LAN partlarından biri WAN portu olarak mı atanacak ?

Portlardan biri WAN portu.

Merhaba. Evet dediğiniz gibi oluyor lakin bu sefer ASUS'un arayüzüne giriş yapamıyorum. Ben de 192.168.1.1 veya 192.168.0.1 bağlanmak istediğimde netmaster arayüzü açılıyor. Dolayısıyla ASUS'un özelliklerini kullanamıyorum.

Şimdi deneyip bakacağım.

Firmware güncelledikten sonra Çift WAN diye bir sekme çıktı ve ADSL portunun haricinde sizin belirleyeceğiniz bir portu daha WAN portu yaptı. Ben LAN1'e ayarladım ve WAN ayarını yaptıktan sonra gayet güzel çalışmaya başladı. Teşekkürler.

Bende 192.168. 1.1 Asus N 55U'nun, 192.168.0.1 ise Netmaster'in adresi olarak çalışıyor.

Malesef bende olmuyor. Bende netmaster 1 portundan asusun 1 portuna taktım router yapıyor ama dediğim gibi bir türlü asusa bağlanamıyorum. Sürekli netmaster çıkıyor. Sizin dediğiniz çift wan portu sekmesi bende yok güncelledim öesela bende.

Uyarı! Bu konu 12 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı