Asus Dual 1660 Ti Undervolt Nasıl Yapılır?

Evet kart stok ayarlarda 88 derece oluyor. Lutfen kasa hava akisini kontrol et vb. demeyin, cunku kart sogutma konusunda kronik sorunlu. MSI Afterburner'dan fan profili ve undervolt islemi yaparak sicakligimi 80'den assagiya cekmek istiyorum. Yardimci olur musunuz?
MSI Afterburner programında temperature kısmında 70-75 arası yap, kart normal olarak hem voltaj hemde hız düşürecektir. Çekşrdek hızını düşürmeden sıcaklığı düşüremezsiniz. Voltajla uğraşmanıza gerek yok. Karta dediğim şekilde sıcaklık limiti koyun.

MSI Afterburner programında temperature kısmında 70-75 arası yap, kart normal olarak hem voltaj hemde hız düşürecektir. Çekşrdek hızını düşürmeden sıcaklığı düşüremezsiniz. Voltajla uğraşmanıza gerek yok. Karta dediğim şekilde sıcaklık limiti koyun.
Su an zaten 83 derece limiti var onu 75 yapinca power target de dusuyor buna bagli olarak fps kayiplari yasiyorum. Sıcaklık limiti ile güc limitini birbirinden bagimsiz olarak yapsam ise yarar mi ?

@226261 Böyle yaparsa FPS düşüşü yaşayacak.
Bir laf vardır, ne kadar ekmek (Güç, ısı) o kadar köfte ( performans, fps) Bende biliyorum düşük fps alacağını, sıcaklık şikayeti olduğu için en basit çözüm bu. O zaman daha iyi soğutmalı bir kart alacak, kasa sirkülasyonu iyi değilse iyileştirecek. Undervolt yaparsa yine performans düşüklüğü yaşayacak. Aynı şey.

Performans düşüşü olmuyor Uv yapıldığı zaman. Olsa olsa taş çatlasın en fazla 1 FPS. Bizde Uv işiyle uğraşıyoruz ve hiçbir şekilde performans düşüşü fark etmedik, üstelik düşürdüğümüz voltaj önemli miktarda yüksek olduğu halde.

Her fırsatta RX serisine sallayan arkadaşlar gördüğünüz gibi Yüce Nvidia firmasının ürünlerinde benzer sorunlar yaşanabiliyor. Bu yüzden lütfen artık firma fanatikliği yapmayın. 88 derece karta inanılmaz derecede zarar verir. Sorunu çözmek için performans düşüşünü göze almanız gerekiyor. Undervolt yaparken sakın yanlışlıkla voltaj vererek kartı yakmayın.

Her fırsatta RX serisine sallayan arkadaşlar gördüğünüz gibi Yüce Nvidia firmasının ürünlerinde benzer sorunlar yaşanabiliyor. Bu yüzden lütfen artık firma fanatikliği yapmayın. 88 derece karta inanılmaz derecede zarar verir. Sorunu çözmek için performans düşüşünü göze almanız gerekiyor. Undervolt yaparken sakın yanlışlıkla voltaj vererek kartı yakmayın.

Fan profili oluşturdum 80/%80 devirde çalışıyor 82 derece civarı çalışıyor.

Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı