Merhaba, ASUS Dual RTX 3060 Ti V2 OC Edition ekran kartını kullanıyorum. Kartı 2. el Letgo üzerinden kutu/fatura/garanti mevcut olarak temiz bir şekilde testini gerçekleştirerek satın aldım, satıcı ürünün garantisinin devam ettiğini seri numarasından sorgulatarak kanıtladı ancak sistemi toplamaya götürdüğüm zaman bilir kişi tarafından kartın daha önce açıldığını garantiye gitse dahi müşteri müdahalesi sebebi ile geri göndereceklerini ve garanti kapsamının biteceğini söyledi ve fark ettim ki gerçekten açılmış, konuya gelecek olursak daha önce mid-Tower ATX sistemimde kartı satın alırken stres testine soktuğum zaman en fazla 80 dereceleri görüyordu, güçlü bir kart olduğu için normal olduğunu ve sorun olmayacağını düşünerek satın aldım. Yeni sistemimde (NZXT H210i mini itX) kart 95 derecelere kadar çıktığı için tekrar bilgisayarcıya götürerek durumu anlattım. Termal macunu kontrol etmek için kartı açtığımızda macunun çok dandik ve neredeyse erimiş olduğunu fark ettik ve kaliteli yeni bir macun sürerek sisteme tekrar taktık ancak sadece 3-4 derece oynattı. Yaklaşık olarak 2-3 aydır underwolt yaparak 80 derece sınırlaması ile kartın performansını düşürerek kullanıyorum ancak bu durum canımı sıkmaya başladı. Aynı ekran kartı ile aynı kasayı kullanan birçok insanın YouTube üzerinde yüzlerce oyun performansı paylaşımları mevcut ve kartları 80 dereceyi geçmiyor, sizce kartım bozuk olabilir mi? Evet mini sistemde illaki sıcaklık farklılıklarının olacağını biliyorum ancak bu kadar fazla olacağını düşünmüyorum ki dediğim gibi birçok kişinin YouTube üzerinde testleri mevcut.
Kasa içi havalandırmamın normal olduğunu düşünüyorum, ön tarafta 240mm NZXT Z53 sıvı soğutucu (AMD 5800x3D kullanıyorum) arka tarafta dışarıya verecek şekilde egzoz fan ve üst bölümde aynı şekilde havayı dışarıya verecek şekilde kasa ile gelen bir fan daha bulunmakta.
(Sıvı soğutucunun fanları ise havayı içeriye veriyor.)
Bahsettiğim video:
Şu an kullanmış olduğum kartın kasanın bitişi ile videodaki gibi arasında sadece yarım parmak denilebilecek bir mesafe var, hava kendisine çarptığı için normale göre aşırı bir ses sorunu da mevcut, eğer kartın sorununu çözümleyemezsem ortalama aynı güç seviyesinde çok daha az ısınan ve mümkünse daha ince bir yapıya sahip estetik duran yeni ekran kartı almayı düşünüyorum, bu konu için de tavsiyede bulunursanız sevinirim.
Kasa içi havalandırmamın normal olduğunu düşünüyorum, ön tarafta 240mm NZXT Z53 sıvı soğutucu (AMD 5800x3D kullanıyorum) arka tarafta dışarıya verecek şekilde egzoz fan ve üst bölümde aynı şekilde havayı dışarıya verecek şekilde kasa ile gelen bir fan daha bulunmakta.
(Sıvı soğutucunun fanları ise havayı içeriye veriyor.)
Bahsettiğim video:
Şu an kullanmış olduğum kartın kasanın bitişi ile videodaki gibi arasında sadece yarım parmak denilebilecek bir mesafe var, hava kendisine çarptığı için normale göre aşırı bir ses sorunu da mevcut, eğer kartın sorununu çözümleyemezsem ortalama aynı güç seviyesinde çok daha az ısınan ve mümkünse daha ince bir yapıya sahip estetik duran yeni ekran kartı almayı düşünüyorum, bu konu için de tavsiyede bulunursanız sevinirim.
Son düzenleyen: Moderatör: