ASUS Dual 6700XT OC ile normal versiyonun farkı nedir?

Radhruin

Kilopat
Daha fazla  
Merhaba,
ASUS Dual RX 6700 XT OC versiyonu ile normal versiyonu arasındaki farklar nelerdir? Yaygın olan coil whine sorunu nedeniyle OC versiyonu olan kartımı değiştireceğim. Normal versiyonunda coil whine sorunu daha mı az? Teknik olarak aralarındaki farklar nelerdi? Performans farkı var mı? Şimdiden teşekkürler.

En fazla %4-5 daha fazla FPS verir OC versiyonu. Ayrıca coil whine bir sorun değildir.

Coil whine bobinlerin cızırtısından başka bir şey değil, tamamen şansınıza bağlı gidip 4090 da alsanız onda da olacaktır coil whine, OC ile arasındaki fark ise sadece OC modelinin voltaj değerlerinin daha yüksek gelmesi, başka bir fark yok. Kısacası kartınızı değiştirmeyin yeni ekran kartındada bu sorun olacaktır.

Coil whine bir sorun değil demişsiniz ama durumum şu: Hazır kasa aldım; kasanın izolasyonu çok iyi değil. Kulaklık takmadan oyun oynuyorum. İlk ekran kartımda da bu coil whine sesi vardı çok rahatsız oluyordum. 2. kartı aldım değişim yaparak bu da yine aynı şekilde çok fazla se cıkarıyor ve baş ağrısına sebep oluyor. Şimdi 3. kartı alacağım. Eğer OC versiyonlarda coil whine daha yaygın ise normal versiyonu vermelerini isteyeceğim. Zira %2-%3 performans benim için çok da önemli değil.
Bir diğer nokta ise; satın aldıgım yer bu kartları test ettikten sonra bana veriyor. Acaba coil whinelı olanları bize verip olmayanları kendilerine mi alıyorlar diye düşünmüyor değilim..
Kutunun acılmadan teslim edilmesini isteme hakkım var mı? Hiç açılmadığını nasıl anlarım?Çok teşekkürler yorumlarınız için.

En fazla %4-5 daha fazla FPS verir OC versiyonu. Ayrıca coil whine bir sorun değildir
Performansı etkilemese de; kulaklıksız oyun oynayan biri olarak inanılmaz rahatsız ediyor maalesef. Çünkü şu an oynadıgım oyunlar ekran kartının fanını bile çalıştırmıyor.. Direkt bobin sesini duyuyorum:(

Coil whine bir sorun değil demişsiniz ama durumum şu: Hazır kasa aldım; kasanın izolasyonu çok iyi değil. Kulaklık takmadan oyun oynuyorum. İlk ekran kartımda da bu coil whine sesi vardı çok rahatsız oluyordum. 2. kartı aldım değişim yaparak bu da yine aynı şekilde çok fazla SE cıkarıyor ve baş ağrısına sebep oluyor. Şimdi 3. kartı alacağım. Eğer OC versiyonlarda coil whine daha yaygın ise normal versiyonu vermelerini isteyeceğim. Zira %2-%3 performans benim için çok da önemli değil.
Bir diğer nokta ise; satın aldıgım yer bu kartları test ettikten sonra bana veriyor. Acaba coil whinelı olanları bize verip olmayanları kendilerine mi alıyorlar diye düşünmüyor değilim.
Kutunun acılmadan teslim edilmesini isteme hakkım var mı? Hiç açılmadığını nasıl anlarım? Çok teşekkürler yorumlarınız için.

Performansı etkilemese de; kulaklıksız oyun oynayan biri olarak inanılmaz rahatsız ediyor maalesef. Çünkü şu an oynadıgım oyunlar ekran kartının fanını bile çalıştırmıyor. Direkt bobin sesini duyuyorum:(

Ekran kartı fan çalışmayacak kadar az yük altındaysa coil whine sesi olmaz. Ses PSU'dan geliyor olabilir veya farklı bir sorun vardır. Yüksek FPS değerlerinde ve yük altında coil while sesi yeni nesil güçlü çoğu GPU'da var.

Ekran kartı fan çalışmayacak kadar az yük altındaysa coil whine sesi olmaz. Ses PSU'dan geliyor olabilir veya farklı bir sorun vardır. Yüksek FPS değerlerinde ve yük altında coil while sesi yeni nesil güçlü çoğu GPU'da var.
Boştayken hiç ses çıkmıyor kasadan. Oyuna girdiğimde ses çıkıyor. Performans ayarlarından güç tasarrufu moduna tıkladıgımda ve geri standard moda tıkladıgımda ses kesiliyor. Fakat oyun içinde herhangi bir yükleme ekranına girdiğimde her defasında bu çözümü tekrarlamam gerekiyor. Ya da FPS i 40-50 ile limitlersem ses azalıyor. Ekran kartını farklı kasalarda denedim fakat ses gitmedi, bu nedenle PSU dan kaynaklandıgını düşünmüyorum.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı