ASUS Dual RTX 3060 Ti GDDR6X boşta 53 derecede çalışıyor

53 derece normal. Fanlar sürekli bahsettiğiniz hızda çalışırsa çok hızlı tozlanır bilgisayar.

MSI üzerinden fan ayarı yapma diyorsun yani kartın orijinal değerlerine bırakıyorum o zaman.

Anladım benimki ASUS Dual versiyon 2 fanlı ve kasa camı açık değil 78-80 dereceler normal o zaman boşta 53 derecede çalışıyor 1000 RPM de sizinkinde fanlar çalışıyor mu boşta normalde çalışmaması lazım diyorlar ama anlamıyorum pek 36 bin TL'ye PC topladım oyun oynamak için boş zamanlarımda böyle aklıma takıldı birkaç şey foruma yazayım dedim.
Fanlar çalışmıyor bende. Kasanın camını açıp dener misiniz ?

Fanlar çalışmıyor bende. Kasanın camını açıp dener misiniz?

ASUS GPU Tweak III uygulamasını indirdim ve sessiz moda aldım şu an fanlar çalışmıyor boşta 51 derece ASUS'un kendi programını indirmemiz lazımmış sanırım bir de oyundaki sıcaklık değerlerini test edeceğim birazdan.

asusun kendi otomatik fan ayarlarını mı kullanmamı önerirsiniz msı'dan kendi fan ayarlarımı yapmamı mı fan hızının sürekli yükseklerde olması ekran kartının ömrünü etkiler mi?

Kasa modelin nedir? Fanların hızına dokunma otomatikte kalsın.

Kasa modelin nedir? Fanların hızına dokunma otomatikte kalsın.

Kasa modelim Xigmatek Elite One mesh. ASUS GPU Tweak III programını indirip sessiz moda aldığımda fanlar çalışmayı durdurdu boşta 52 derece GPU saat frekansı sabit 1680'den 210-500 civarlarına düştü.

Hocam bende de 50 derece ama fanlar çalışmıyor normal mi?
Kartın 50 derecede çalışmasının pratikte ömrüne etkisi yok denecek kadar az. Zaten geçerlilik ömrünün ötesinde değişiklikten bahsediyoruz (mesela bugün bir GTX 650 nin durumundan bile öte bir süre bu). O yüzden fanlar çalışmazsa kart çok daha az toz çeker, bakımı kolaylaşır.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı