ASUS Dual RTX 3060 undervolt nasıl yapılır?

yusuf_emir_cnd

Hectopat
Daha fazla  
Internette kartin clock MHz'si 1837 yazıyor fakat kart undervolt olmadan 1900MHz'lere çıkabiliyor. 1837 yaptığımda biraz FPS düşüşü yaşıyorum bu ayarı 1900'lere nasıl çekeceğim? Direkt 850mvden 1900'e çekince ekranda kırmızı yeşil noktalar çıkıyor. 2530 puan undervoltsuz, 2483 puan 1837 MHz undervoltlu, 2524 puan olan da undervoltlu fakat onu kaybetmedim. Nasıl yaptığımı da anlayamadım.

20240812_155307.jpg

20240812_164013.jpg

20240812_160147.jpg

Dosya Ekleri

• 17234713537258305216695622910845.jpg
    17234713537258305216695622910845.jpg
    243 KB · Görüntüleme: 25
Sıcaklığı düşürmeye gerek yok. Stok kullan. UV performans düşürür.

Yukarıdaki fotoğraflardan birinde doğru voltaj ayarlamasiyla neredeyse performans kaybetmeden sıcaklığı 10 derece düşürdüm neden yapmayayım. Technopat'taki bu insanları hiç sevmiyorum. Ben adamdan bu nasıl yapılır diye soruyorum bana yapma diyorlar. Geçen gün islencimi OC edecektim ona da yapma dediler. Arkadaşlar anlamıyorsunuz sanırım ben bu kartı 3. fotoğraftaki gibi nasıl yapacağımı soruyorum yardımcı olmayacaksaniz hiç yorum yazmayın. Normalde yazacak kişiler konuya başkasının yardım ettiğini düşünüp yazmıyor siz böyle yapınca.

Yukarıdaki fotoğraflardan birinde doğru voltaj ayarlamasiyla neredeyse performans kaybetmeden sıcaklığı 10 derece düşürdüm neden yapmayayım. Technopat'taki bu insanları hiç sevmiyorum. Ben adamdan bu nasıl yapılır diye soruyorum bana yapma diyorlar. Geçen gün islencimi OC edecektim ona da yapma dediler. Arkadaşlar anlamıyorsunuz sanırım ben bu kartı 3. fotoğraftaki gibi nasıl yapacağımı soruyorum yardımcı olmayacaksaniz hiç yorum yazmayın. Normalde yazacak kişiler konuya başkasının yardım ettiğini düşünüp yazmıyor siz böyle yapınca.

Siz biraz yanlış anladınız. UV yaparak derece düşürebilirsiniz ve bu iyi bir şey evet ama nasıl UV yapacağına bağlı. İyi ayarlanmış bir UV yapılır. Stok kullanmanın sana bir zararı olmayacak. UV gerekecek bir durum yok ortada. İşlemciye hız aşırtma yapmak zordur. Biraz risklidir. Sana oyunda çok fazla FPS kazandırmaz. Yardım etmek isteyen biri konuya yine de girer mesajları okur ve yine kendi fikrini, tavsiyesini verir.

Siz biraz yanlış anladınız. UV yaparak derece düşürebilirsiniz ve bu iyi bir şey evet ama nasıl UV yapacağına bağlı. İyi ayarlanmış bir UV yapılır. Stok kullanmanın sana bir zararı olmayacak. UV gerekecek bir durum yok ortada. İşlemciye hız aşırtma yapmak zordur. Biraz risklidir. Sana oyunda çok fazla FPS kazandırmaz. Yardım etmek isteyen biri konuya girer mesajları okur ve yine kendi fikrini tavsiyesini verir.

Bu ekran kartını 1 yıldan uzun süredir kullanıyorum. Ekran kartımın 85 derecelerde çalışması kabul edilebilir bir sıcaklık biliyorum fakat ben daha serin çalışmasını istiyorum. Sonuçta ne kadar serin çalışırsa ömrü de o kadar uzun olur. Yukarıdaki 3. fotoğrafta doğru UV ayarını buldum yanlislikla kaybetmeden önce sıfırladım biraz daha uğraştım fakat geri çıkartamadım o an ne yaptığımı da tam hatırlamıyorum. Bu yüzden yardım istiyorum 1 FPS daha az alacağım diye kartımın sıcak çalışmasını istemiyorum. İşlemcim de aynı şekilde 80 derecelerde çalışıyordu gittim soğutucu aldım şimdi 60 derecelerde çalışıyor ben sistemimin daha sağlıklı çalışmasını istiyorum. Yardımcı olursan sevinirim bu MHz'yi nasıl yükseltecegim?

Bu ekran kartını 1 yıldan uzun süredir kullanıyorum. Ekran kartımın 85 derecelerde çalışması kabul edilebilir bir sıcaklık biliyorum fakat ben daha serin çalışmasını istiyorum. Sonuçta ne kadar serin çalışırsa ömrü de o kadar uzun olur. Yukarıdaki 3. fotoğrafta doğru UV ayarını buldum yanlislikla kaybetmeden önce sıfırladım biraz daha uğraştım fakat geri çıkartamadım o an ne yaptığımı da tam hatırlamıyorum. Bu yüzden yardım istiyorum 1 FPS daha az alacağım diye kartımın sıcak çalışmasını istemiyorum. İşlemcim de aynı şekilde 80 derecelerde çalışıyordu gittim soğutucu aldım şimdi 60 derecelerde çalışıyor ben sistemimin daha sağlıklı çalışmasını istiyorum. Yardımcı olursan sevinirim bu MHz'yi nasıl yükseltecegim?

Ekran kartının hızını 1875MHz'e sınırla.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı