ASUS Dual RTX3060 Ti GDDR6X coil whine sesi sonradan arttı

egemenow

Centipat
Makaleler
1
İyi sosyaller, bu Haziran'ın başından beri kullanıyorum, önceden daha sinek sesi gibi gelen cw sesi şu an daha kalın ve rahatsız edici geliyor. Bunu nasıl kanıtlayabilirim ve İtopya'ya versem değişim veya tamir yaparlar mı?

PSU değişimi 3 hafta önce yaptım, 650W Power Boost PSU'dan NZXT C750 Bronze'ye geçtim ve bununla alakası olduğunu pek sanmıyorum.

İyi sosyaller, bu Haziran'ın başından beri kullanıyorum, önceden daha sinek sesi gibi gelen cw sesi şu an daha kalın ve rahatsız edici geliyor. Bunu nasıl kanıtlayabilirim ve İtopya'ya versem değişim veya tamir yaparlar mı?

PSU değişimi 3 hafta önce yaptım, 650W Power Boost PSU'dan NZXT C750 Bronze'ye geçtim ve bununla alakası olduğunu pek sanmıyorum.

Toz almış olabilir. Ekran kartının fanlarını temizleyin bir daha deneyin derim.

Ne ile temizlememi önerirsiniz?

Sulu boya fırçaları işinizi görür hocam çok ince oluyor, tozlarını falan süpürge ile uzaktan çekin ardından sulu boya fırçası ile araları, fanların orta kisimlarini temizleyin. Fanların temizliği önemlidir. Bir de bu fan sesi belki de termal macundan ötürü artmış olabilir, termal macunda bakmanızı öneririm. Erimiş ise yenisini sürün. İşlemci yoruluyorsa ekran kartı daha çok çalışabilir bu da fanların daha fazla çalışmasına sebep olabilir. Oyunlarda falan işlemci yorulursa ekran kartını daha bir hayli çok kullanır bilgisayar.

Sulu boya fırçaları işinizi görür hocam çok ince oluyor, tozlarını falan süpürge ile uzaktan çekin ardından sulu boya fırçası ile araları, fanların orta kisimlarini temizleyin. Fanların temizliği önemlidir. Bir de bu fan sesi belki de termal macundan ötürü artmış olabilir, termal macunda bakmanızı öneririm. Erimiş ise yenisini sürün.
Hocam teşekkür ederim temizlemeyi deneyeceğim ancak termal macuna bulaşmam. Daha alalı 2 ay oldu, garantisi falan var. Konuyu o yüzden açtım zaten. Eğer bir sıkıntı varsa bunu nasıl çözebilirim merak ediyorum.

Hocam teşekkür ederim temizlemeyi deneyeceğim ancak termal macuna bulaşmam. Daha alalı 2 ay oldu, garantisi falan var. Konuyu o yüzden açtım zaten. Eğer bir sıkıntı varsa bunu nasıl çözebilirim merak ediyorum.

Yazdiğimi düzenledim birkaç ekleme yaptım hocam. Yine de tekrar belirteyim. Termal macun erimiş ise ekran kartına daha çok yük biner bu da fanların dahq çok çalışmasına sebep olabilir. Termal macun eğer eridiyse hem PC için hem de işlemci için sıkıntı çıkabilir.

PC'ye korsan bir şey yüklediyseniz virüste bulaşmış olabilir. Arkada işlem yaptigi için ekran karti daha cok yoruluyor olabilir.

Hocam işlemci stock soğutucu olduğu için ısınıyor belki bu yorar ancak bu önceden de böyleydi ve bu kadar ses yoktu. Ben bi temziliyim bakayım, olmazsa İtopya'yı arar değişim isterim. Onlar kabul etmezse Asus'a giderim.

Bir de belirtmedim ancak ekran kartı ısınıyor da. 86 dereceye kadar çıktı kart. Genelde 80 derece takılıyor ve kasam da 3+1 fanlı mesh kasa. Bunu yaz mevsimine bağladım ancak sanırım İtopya'ya düşecek yolum.
PC'ye korsan bir şey yüklediyseniz virüste bulaşmış olabilir. Arkada işlem yaptigi için ekran karti daha cok yoruluyor olabilir.
Yüklemedim, hatta 3 hafta önce win11'e yükseltmek için formatladım.

Hocam işlemci stok soğutucu olduğu için ısınıyor belki bu yorar ancak bu önceden de böyleydi ve bu kadar ses yoktu. Ben bir temziliyim bakayım, olmazsa İtopya'yı arar değişim isterim. Onlar kabul etmezse ASUS'a giderim.

Bir de belirtmedim ancak ekran kartı ısınıyor da. 86 dereceye kadar çıktı kart. Genelde 80 derece takılıyor ve kasam da 3+1 fanlı mesh kasa. Bunu yaz mevsimine bağladım ancak sanırım İtopya'ya düşecek yolum.

Yüklemedim, hatta 3 hafta önce Windows 11'e yükseltmek için formatladım.

İtopya'dan değişim veya genel bakım isteyin dediğiniz gibi onay vermezlerse ASUS en fazla bence bakım yapar. ASUS'tan alsaydiniz belki degisim yaparlardi fakat degisimi İtopya yapabilir bu durumda. Ama anlayis ile karsilayacaklarini dusunuyorum.

İtopya'dan değişim veya genel bakım isteyin dediğiniz gibi onay vermezlerse ASUS en fazla bence bakım yapar. ASUS'tan alsaydiniz belki degisim yaparlardi fakat degisimi İtopya yapabilir bu durumda. Ama anlayis ile karsilayacaklarini dusunuyorum.
1 Ay daha bakacağım, sonra değişim isteyeceğim.

Hocam işlemci stok soğutucu olduğu için ısınıyor belki bu yorar ancak bu önceden de böyleydi ve bu kadar ses yoktu. Ben bir temziliyim bakayım, olmazsa İtopya'yı arar değişim isterim. Onlar kabul etmezse ASUS'a giderim.

Yüklemedim, hatta 3 hafta önce Windows 11'e yükseltmek için formatladım.

1 ay daha bakacağım, sonra değişim isteyeceğim.

Tamam hocam iyi günler, iyi sosyaller.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı