ASUS Dual RX 5700 XT OC nasıldır?

champp

Picopat
Kek günü
Daha fazla  
Arkadaşlar merhaba, öğrenciyim ikinci elden ucuz sistem toplamaya çalışıyorum ve bugün 5.100 TL'ye ASUS Dual RX 5700 XT OC aldım. Kart hala elime ulaşmadı.
İnternette biraz araştırdıktan sonra bu modelin sıkıntılı kronik vs. olduğuna dair birkaç şey gördüm ve endişelendim. Bu kart nasıldır, alarak hata mı ettim? Yardımcı olur musunuz?

Halihazırda XFX'in modeli elimde mevcut. Temelde kart fiyata göre iyi, ancak 170W'ı aşan TDP'si var ve bu da kartın hangi marka model olursa olsun ciddi sıcaklıklara çıkmasına sebep oluyor. Tavsiyem adrenalin software üzerinden karta -%20 güç limiti konulması. Bu sefer de kart performans olarak normalde önde olduğu RX 6600'e benzer seviyeye geriliyor. Şahsen şu an alıyor olsam Facebook gruplarını biraz kovalar ve aynı fiyatlarda RX 6600'e yönelirdim. Ek olarak GPU hotspot sorunu da yaygın alırken test edin derim, Gigabyte'ın 3 fanlı modelini almıştım oyunlarda kapanıyordu sorun kartın kendi sıcaklığının anormal derece üstüne çıkan hotspot sıcaklığı çıktı. Üstelik termal macun ve pad yenilemeside durumu düzeltemiyor. Sorun yaşayıp yaşamamak şans işi, elimde toplamda 2 XFX 1 Gigabyte geçti. XFX'lerin birinde ara sıra sürücü silme sorunu ki bu kart halen elimde, diğerinde donanım hızlandırma açıkken YouTube'da kasma sorunu vardı.

Kart sorunsuz ise iyi fiyata almışsın önce onu söyleyeyim. Ama ben biraz daha para ekleyip RX 6600 almanı tavsiye ederdim. RX 5700 XT artık biraz eski kalıyor.

RX 6600 beş para etmez. Kart çok fazla güç kullandığı kısmına katılıyorum. Fakat özenle bakilmis ASUS Dual, Sapphire Nitro, MSI Gaming X alırsanız güç tüketimi ne olursa olsun ısınmıyor. Bu sebeple hotspot sıcaklığı 15 dakika bile 90 derece altında kalmıyorsa o karta para vermenizi önermem.

ASUS Dual RX 5700 XT diye bir model mi var? RX 5700 mu diyorsun yoksa ASUS TUF mu?

Model bu.

RX 6600 beş para etmez. Kart çok fazla güç kullandığı kısmına katılıyorum. Fakat özenle bakilmis ASUS Dual, Sapphire Nitro, MSI Gaming X alırsanız güç tüketimi ne olursa olsun ısınmıyor. Bu sebeple hotspot sıcaklığı 15 dakika bile 90 derece altında kalmıyorsa o karta para vermenizi önermem.

Hotspot konusunda pek bir bilgim yok. Kartın FurMark testinde 13 dakika sonunda hotspot sıcaklığı 101 derece gözüküyordu bu sorun oluşturur mu yani?

Dosya Ekleri

• asus-dual-radeon-rx-5700-xt-oc-evo-8gb-gddr6-256-bit-ekran-karti.jpg
    asus-dual-radeon-rx-5700-xt-oc-evo-8gb-gddr6-256-bit-ekran-karti.jpg
    119 KB · Görüntüleme: 6
Son düzenleme:
Anladım. Herkese teşekkür ederim. Bütçemi biraz zorlayıp 6000 serisi ya da alternatif modellere yöneleceğim.

RX 5500XT ile neredeyse 4-5 yıl geçirdim asla beğenmiyordum, RX 9060 XT geçtim aşırı fark var vallahi.

O kartlar arasında en az %100 bir fark var ve senin çok fark hissetmen normal.

@champp Beş para etmez yalandan para verme. 500 TL falan daha ekleyip Sapphire Nitro alın bu serideki tartışmasız en iyi kart.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı