ASUS Dual RX 580 Isınıyor

Anıl Uğurlu

Hectopat
Havaların da ısınmasıyla birlikte ekran kartım ısınmaya başladı. BF5 oynarken 79-80 derecelerde geziyor. Isı değerlerini düşürmek için ne yapabilirim? Bu arada kasam Rampage X Horse ama fanlardan memnun kalmadığım için Xigmatek Galaxy 2 Pro üçlü fan setini aldım. Şu anda önde 2 arkada 1 adet egzoz fan var.

Yan kapağı açabilirsiniz msı afterburner ile daha düşük sıcaklıkdan fan ayarlarını yaparak 65 derreceleride yüzde 70 80 arası fan hızı yaparsanız o kadar fazla yükselmez diye düşünüyorum.

Ekran kartının da ısınma sorunu var kasanında. Onun için kasaya havalandırma delikleri açabilirsin başka bir şey aklıma gelmiyor.

Kasamın önü tamamen mesh.
Yan kapağı açabilirsiniz MSI Afterburner ile daha düşük sıcaklıkdan fan ayarlarını yaparak 65 derreceleri de yüzde 70 80 arası fan hızı yaparsanız o kadar fazla yükselmez diye düşünüyorum.

Undervolt yapsam fark olur mu?

Undervolt yapmaktan başka çareniz yok. Elinizdeki model zaten ısınma sorunlu bir model. Yani siz buna fanları dayasanız bile bu kart ısınacaktır. Tek çareniz undervolt ve fan ayarı yapmak ekran kartına.

Ekran kartının termal macununu yenileyebilirsin, kasanı temizleyebilirsin.

Kasanın tozlanmasına asla izin vermiyorum. O konuda biraz takıntılıyım. Ekran kartı daha 6 aylık termal macun için az bir süre değil mi?
Ekran kartının termal macununu yenileyebilirsin, kasanı temizleyebilirsin.

80-90 sıkıntı 94-95 çok sıkıntı zaten.

80 üstünü hiç görmedim. O zaman düşündüğüm kadar sıkıntılı bir durum yok.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı