Asus Dual RX 580 yük altında 88-89 derece normal mi?

berkayvirtue

Kilopat
Katılım
18 Mart 2017
Mesajlar
367
Çözümler
4
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Bugün güç ayarlarından yüksek performanstan nihai performansa çektim. Biraz daha ısınıyormuş gibi geldi ama aynı zamanda biraz daha iyi performans da hissettirdi. Sizce ekran kartım en fazla hangi derece olmalı?
 
Tehlikeli dereceler. Ekran kartın frekans kısabilir bu derecede. Yani performansın düşebilir. Onun dışında 80 derece üstü tehlikeye giriş diye adlandırıyorum kendimce.
 
Size Tolga hocamın rehberini tavsiye ediyorum. Bir bakın derim. 88 derece çok yüsek 70-80 derece arası ideal aralık.
 
Sıcaklık değerleri normal değil. Yüksek.
Kullandığınız kasayı öğrenebilir miyim? Marka ve modelini atabilir misiniz? Ekstra bir soğutucu, fan vb. kullanıyor musunuz?
 
Gece 3-4 gibi dene bir de. Öğlen-akşam araları çok sıcak bu aralar. Normalde ekran kartı 35-36 bile olurken sabah şimdi 41 derece hatta 47 bile oluyor bazen sıcaktan dolayı ve benim kasam bayağı kötü.
 
Normal değil. Kasanız nedir ve nerede yaşıyorsunuz?
Kasamın modeli GamePower Wraith, 4 tane fanı mevcut (3 önde 1 arkada). Yaşadığım yer Kocaeli/İzmit bölgesi (bölgem şu an 31 derece).
Bu arada yabancı kaynaklara baktığım zaman gördüm ki 85-90 derece yeni normalmiş. Kasamın kapağını açık bıraktığımda ise neredeyse kısa vadede 10-15 derece düşüş oldu (uzun vadeyi henüz denemedim ama sıcaklık konusunda kapağı açık bırakmak çözüm gibi gözüküyor)
 

Geri
Yukarı