Asus DUAL RX 6500 XT 5.699 TL

6600 altındaki sıfır kartlara zor da kalmadıkça yönelmemek lazım.

Çip krizi yüzünden otomotiv üreticileri dahi üretimi azalttı. Sıkıntı ekran kartı dahil birçok şey de mevcut.

2024 başına kadar sürebilir diye bir haber vardı.
 
Sen öyle sanmaya devam et. Önceden yine mining yapılıyordu sorun oluyor muydu? Hayır... Ayrıca Türkiye'de çip krizinden ve doğal gaz azlığından araba üretimi durdu kaç gündür sen neden bahsediyorsun? Son cümlen hakkında yorum yapamayacağım çünkü bir şey anlayamadım artık ne düşünerek yazdıysan...
Öyle çünkü sanmaya devam edilecek bişey yok 😃. AMD ve Nvidia kendi MSRP fiyatından verebiliyorken diğer üreticiler niye veremesin ki neyin ne olduğu gayet belli çip krizi var ama bu ekran kartlarının ucuz fiyata verilemeyeceği anlamına gelmiyor tamamen açgözlülük.
Sen de haklısın. Dünyanın en büyük yarı iletken üreticisi olan TSMC'ye para fazla gelmiş. Ondan 3 yıl içinde talebi karşılamak için 100 milyar Dolarlık yatırım yapıyorlar :)
Kriz yok diyen olmadı?
 
Çip krizinin hikaye olduğunu söyledin? Krizde fiyatların yükseleceğini düşünmek çok da zor olmasa gerek.
Referans kartlarda fiyatlar neden yüksek değil o zaman neden olması gereken fiyatlardan veriyorlar? Neden Ethereum ve diğer kazılabilen coinler düşünce fiyatlar hemen düşüyor? Çip krizi var ama fiyatları o arttırsa fiyatlarda bu kadar kolay indirim yapabilir mi satıcılar?
 
Son düzenleme:
Bu kart ile mining yapılmaz. 64 bit bir kart la üstelik PCI sorunu da var ve 4 gb vram tamamen rezalet.
Miningciler almayacak zaten. Miningci gidecek en az 6vramli kartları toplayacak. Oyuncu adamda kart bulamayınca yada çok pahalıya kart bulunca malesef bu karta yönelecek. He bu arada 4 gb kartlada mining yapılıyor ama o işe sıcak bakmıyo minigciler :)
 
Referans kartlarda fiyatlar neden yüksek değil o zaman neden olması gereken fiyatlardan veriyorlar? Neden ethereum ve diğer kazılabilen coinler düşünce fiyatlar hemen düşüyor? Çip krizi var ama fiyatları o arttırsa fiyatlarda bu kadar kolay indirim yapabilir mi satıcılar?

Ben madenciliğin hiç etkisi yok demedim ama çip krizi olmasaydı madencilik bu kadar piyasayı değiştiremezdi o kadar. Asıl nokta bu.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı