ASUS Dual RX 6750XT Valorant düşük performans

emirhanwhy

Kilopat
Daha fazla  
Meslek
Web Master
Merhaba arkadaşlar 11.750 TL'ye aldığım RX6750 XT ekran kartında Valorant'a dahi girdiğimde yüksek fan sesi çıkarıyor ve 1800-2000 RPM değerini geçtikten sonra fanlar plakaya sürtüyor. Bunu duyabiliyorum. Ne yaptıysam çözemedim.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.
gelen ses bu videodakiyle aynı.

Valorant'ta GTX 1060 6 GB ekran kartıyla 250-500FPS'e kadar alabiliyorken bu kartla 1080P'de 200-450FPS arası almam hiç normal gelmedi. Üstelik bir anda drop yediğim ve oyunda takılma olduğu da oldu. Ama anlık droplar. Sanki cache'liyor gibi.

Denediklerim:
Undervolt (AMD yazılımı ile).

Sistem Özellikleri:
Power Supply 700W
AMD Ryzen 5 5600X 4.2GHz 1.076 Voltage
Kingston HyperX Fury 32 GB (2x16 GB) 3600MHz RAM (XMP Profile)
Gigabyte B550M DS3H Anakart
Kingston 1TB GEN4 7000MB/6300MB M2.SSD

Monitör:
Twisted Minds 32 inç 1080p 240Hz Adaptive Sync
AOC 2460GP 24 inç 1080p 180Hz G-Sync

Önerilerinizi merak ediyorum.

Ekran kartını ServisPoint adlı ASUS servisine gönderdim. Geri dönmesini bekliyorum.

Sensörler de sıkıntı olabilir, eski kartla tekrar denediniz mi?
Hocam şöyle bir durum vardı. GTX1060tan sonra amd ekran karta geçince DDU diye bir işlem var. Display Drivers Uninstallerdı sanırım adı. O programla temizledim NVIDIA yazılımlarını. Temizlemeden önce doğal olarak çakışma gibi bir şey olup kastırıyordu ekranı. Discord falan kasıyodu. DDU dan sonra normal AMD driverlarını kurdum kullandım. Fakat GTX1060ın sessizliği o kadar iyiydi ki. Buna geçince deli gibi ses çıkarmaya başladı. Üstüne bi de fan sürtme sesi geliyodu. Daha fenası gtx 1060la yemediğim drop ve anlık takılmayı bu kartta yedim. Freesync falan da açtım belki ondandır diye yok. Kartta bir problem var sanırım bi servisten gelsin bakacağım.

Dediğiniz fan sesisini 60 dereceyi geçtikten sonramı alıyordunuz?
sessiz ve performans modu vardı kartın üstünde. performansta varsayılan olarak gelmişti. sessiz moda aldım. o halde bile fan hızlıydı. evet 60 dereceyi geçince doğal olarak hızlanıyordu rpm normalde 800lerde ama 60ı geçince 2000rpme kadar çıkıyor

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı