ASUS Dual RX580 undervolt

Eyüp63

Decapat
Katılım
29 Şubat 2020
Mesajlar
99
Ekran kartımın sıcaklığı yüksekti ve undervolt tavsiyesinde bulundular ama rehberine baktım bir şey anlamadım zaten bu konularla ilgili bir bilgim yok. Bu işi iyi bilen varsa bir program vesilesiyle benim masaüstüme bağlanıp yardım edebilecek var mı? Ekran kartına zarar gelir diye korkuyorum.
 
Müsaitsen yapabilir misin?
Anlamadığın yeri söyle yardımcı olayım ben. Adım adım yazıyorum. Eliovp/amdmemorytweak siteden dosyayı indir ve aç.
Ekran Görüntüsü (306)_LI.jpg

Sonra çizili yerdeki mV değerlerini bunlarla değiştir bir oyuna veya benchmark a gir. Eğer ekranda herhangi bir sorun çıkarsa çizikler gibi ekranın gitmesi gibi sakın endişelenme, bilgisayarı kasadaki reset tuşu ile resetle ayarlar 0 lanmış olacak. Programa gir yine Core Controldeki 1031 olan mV değerlerini 1050 ye taşı tekrar dene yine sorun olursa 1060 bu şekilde sorun çıkmayana kadar değer arttır. Karta zarar verme şansın yok yaptığımız işlem karta gelen elektrik gücünü kısıyor dolayısıyla gereksiz yere karta yüklenmiyoruz ve ısı kaybı oluşuyor tam tersi işlemi yapsak belki karta zarar gelir deriz ama bu işlem ile karta veya bilgisayara zarar gelemez. Sadece ekran gidebilir o da yeterli gücü alamadığı için olur uygun mV değerini yakala kafa rahatlar.

InkedUndervolt2_LI.jpg
 
Anlamadığın yeri söyle yardımcı olayım ben. Adım adım yazıyorum. Eliovp/amdmemorytweak siteden dosyayı indir ve aç.Eki Görüntüle 528434
Sonra çizili yerdeki MV değerlerini bunlarla değiştir bir oyuna veya Benchmark'a gir. Eğer ekranda herhangi bir sorun çıkarsa çizikler gibi ekranın gitmesi gibi sakın endişelenme, bilgisayarı kasadaki reset tuşu ile resetle ayarlar 0 lanmış olacak. Programa gir yine Core Control'deki 1031 olan MV değerlerini 1050'ye taşı tekrar dene yine sorun olursa 1060 bu şekilde sorun çıkmayana kadar değer arttır. Karta zarar verme şansın yok yaptığımız işlem karta gelen elektrik gücünü kısıyor dolayısıyla gereksiz yere karta yüklenmiyoruz ve ısı kaybı oluşuyor tam tersi işlemi yapsak belki karta zarar gelir deriz ama bu işlem ile karta veya bilgisayara zarar gelemez. Sadece ekran gidebilir o da yeterli gücü alamadığı için olur uygun MV değerini yakala kafa rahatlar.

Eki Görüntüle 528435

Fotoğrafta verdiğiniz değerleri aynen gireceğim değil mi?
 
Fotoğrafta verdiğiniz değerleri aynen gireceğim değil mi?
Core controldeki mV değerlerini, altındaki memory controldeki p2 değerin 1750 ise 1850 yap eğer 2000 falan ise elleme, yanınfaki fan controlü aynen gir alttaki zero rpm i işaretle sağ alttaki tik işaretine bas uygulamış olursun. Bu işlemleri yaparken arka planda oyun veya ekran kartını kullanan benzeri bir uygulama açık olmasın ekranda görüntü gider reset atınca düzelir. Uygun ayarları bulunca en alttaki 5 simgeden soldan 2.ye bas herhangi bir yere ayarları kaydet eğer ayarlar sıfırlanırsa (olabiliyor) programdan en soldaki alta bakan ok a bas o ayarların kayıtlı olduğu dosyayı seç eski ayarlara döner.
 
Core Control'deki MV değerlerini, altındaki Memory Control'deki P2 değerin 1750 ise 1850 yap eğer 2000 falan ise elleme, yanınfaki fan Control'ü aynen gir alttaki zero RPM'i işaretle sağ alttaki tik işaretine bas uygulamış olursun. Bu işlemleri yaparken arka planda oyun veya ekran kartını kullanan benzeri bir uygulama açık olmasın ekranda görüntü gider reset atınca düzelir. Uygun ayarları bulunca en alttaki 5 simgeden soldan 2.ye bas herhangi bir yere ayarları kaydet eğer ayarlar sıfırlanırsa (olabiliyor) programdan en soldaki alta bakan ok a bas o ayarların kayıtlı olduğu dosyayı seç eski ayarlara döner.

MHz değerleri farklı değişeyim mi yoksa sadece MV değerleri tek mi kusura bakma çok soru soruyorum.
 
MHz değerleri farklı değişeyim mi yoksa sadece MV değerleri tek mi kusura bakma çok soru soruyorum.
MHz değerleri neyse öyle kalsın. İşlemi yapınca sonucu paylaş merak ediyorum ne kadar işine yarayacak bende güç tüketimi olarak 30 40 watt sıcaklık olarak 20 derece kadar düşmüştü.
 
Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Geri
Yukarı