ASUS Dual vs MSI Armor vs MSI Gaming X GTX 1060

Zotac hariç derler ama neden sunmazlar. Zotac şu an en az cw oranına sahip,en yüksek overclock kapasitesine sahip, en iyi soğutma sistemine sahip ekran kartı.
Biraz incelerseniz ne demek istediğimi anlayacaksınız.

Bence zotacı kötülemeyin çünkü fazla reklam yapmadığı için tanınmayan bir marka olarak biliniyor zotac. Ama öyle değil biz fazla zotac kullanmadığımız için çok önermiyoruz hoşlandığını al derim

@Emrexxxx
Reklam yapılmadığı için değil, 900 serisinde voltajı PCB üzerinden kilitleyip O.C yapılmıyordu. Referans tasarımı bile geçemiyordu, 1000 serisi kartlarda da bunu yapabilirler bu riske girmeyin diye Zotac hariç diyorum. Sadece bu konuda sunmadım başka konularda sebebini sundum.
Do Not Buy Zotac's GTX 980 Extreme - We Get Higher Overclocks on Reference | Benchmark
Yaptıkları politika aynı hazır bilgisayardaki "kapağı açılırsa garantisi gider" şeklinde. O.C yapamıyorsunuz. Firma belli bir O.C yapmış bunun üzerine fazla bir şey eklenmiyor özel soğutmanın amacına uygun değil O.C yapamayacaksak niye özel soğutma alalım? Daha ucuza referans tasarım varken.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

upload_2016-11-23_14-25-21.png

Bu riske girmeyin diye önermiyorum. 1000 serisinde düzelttiklerini bilmediğim için hala önermemeye devam edeceğim.
Hocam peki neden Zotac hariç?
Aradan baya zaman geçmiş şimdi gördüm yine de cevaplayayım dedim.

Son düzenleyen: Moderatör:
Gaming X modeli bugün elime geçti. Gerçekten muhteşem değerler aldım. Kesinlikle gaming x. Asus'un dual modeline hiç bulaşmayın. Armor da bütçesi düşük olanlar için tasarlanmış fazla tasarıma felan önem verilmemiş. Standart bir model 3'ü arasından gaming x en iyisi.
Merhabalar mesajınız çok eski ama asus duale bulaşmayın demişsiniz neden acaba ?Benim 1200 tl bütçem var.Bu da sadece asus duale yetiyor msi ve asus strix modelleri 150 200 tl daha pahalı sizce ne yapmalıyım ?

Son düzenleme:
Merhabalar mesajınız çok eski ama asus duale bulaşmayın demişsiniz neden acaba ?Benim 1200 tl bütçem var.Bu da sadece asus duale yetiyor msi ve asus strix modelleri 150 200 tl daha pahalı sizce ne yapmalyım ?

Bu konu hakkında açılmış konum var ama gerekçe gösteren olmadı. Ben de kampanyada 1200TL ye DUAL versiyonu aldım.

Fabrika çıkış frekansı Strix modelinin daha yüksek 2 fan fazlasıyla yeterli olmasına karşın 3 fana sahip bu da daha düşük ses seviyesinde kartı soğuk tutmayı başarıyor. Bu "daha" kelimeleri seni cezbediyorsa alınır. Tamamen kişinin tercihine kalmış bir şey. O malum fanlarını dual modelinde esirgememişler yine aynı fana sahip. Diğer Asus'a özgü özellikler yani PCB olarak da, koydukları bileşenlerde de bir kısma yapılmamış prospektüsüne baktığımızda. Görebildiğim tek şey daha serin daha sessiz ve daha hızlı. Performansı tabi ki de bakıldığında Strix modelinin frekansı yüzünden daha yüksek çıkar ama Dual tasarımı da öyle kötü bir tasarım değil onda da O.C. yapabilirsiniz bir sakınca yok. Hatta Strix modelindeki o retail frekansa kolaylıkla çıkılır zaten 100 Mhz bile fark yok. Asus yapmış olduğu testte Strix ile referans tasarımı karşılaştırmışlar DOOM oyununda %6.5'lik bir fark yakalanmış.

Sözün kısası 50-200 lira için değer mi? Dual ile Strix arasında beni hazımsızlığa düşürecek kadar fark var mı? Gibi soruları kendiniz cevaplayın buna göre seçiminizi yapın. Bana kalırsa orta seviye yani bu kartın daha üst modelleri gibi alternatifler varken kendi içerisinde bir rekabet yapıp orta seviyede "high-end" peşinde koşmam. Bunu GTX 1080 gibi kartlarda yapabilirsiniz ama GTX 1060 gibi daha üstü (bkz. GTX 1070) varken yapmanın anlamı yok. Yani 1. hedefiniz tasarım mı yoksa GPU mu? Ki parası müsait olanlar bile sırf beyaz rengi kendi bilgisayarına uygun diye tercih edenler vardır. Tasarım modelleri tercihe bağlıdır bazıları daha iyidir belki ama çok fark yoktur sizi karamsarlığa düşürmesin.

Son düzenleme:
Uyarı! Bu konu 9 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı