ASUS Eee PC OC Deneyimi

Arkadaşlar ASUS Eee PC 701 adlı ilk notebook mecrasını başlatan bilgisayarlardan birine sahibim.
Teknik özellikleri:
Intel Celeron M353 ULV (Ultra Low Voltage) (Fabrika çıkışlı olarak pil süresini uzatmak için 630MHz'e düşürülmüş işlemci hızı normalde 900MHz)
1 GB DDR2 666MHz RAM
4 GB SSD
GM910/GMS915 serisi ekran kartı chipseti.

Peşinen belirteyim başka programlar biliyorsanız söyleyin onu da deneyeyim. BIOS'ta OC bölümü olmadığından (zaten böyle bir şeyin doğal olduğundan :) )3. parti yazılımlarla halledeceğim.
Kendi maceram gelirsek adım adım yazıyorum :)
1. CPU-Z programını açtım,
2. eeectl programını açtım ve fan ile beraber işlemciyi sona aldım,
3. SetFSB programı (2.2.134.98 sürüm) ile Clock Generator'u biraz araştırma ile -ICS9LPR426AGLF- yazısını seçip GET FSB dedikten sonra asıl olay...
4. Alt kısmı beşer beşer 445'e kadar getirdim. (Aslında stabil olarak nereye kadar giderse :) ) Üst kısmı ise beşer beşer artırarak 471'e kadar getirdim. ( Aynı şekilde stabil olduğu en son yere kadar yani)
5. Overclock işlemi başarıyla gerçekleştirildi ve 630MHz olan işlemci frekansı OC işleminden sonra 1.1 GHz hızına çıkarıldı.
6. Overclock yaparken en önemli şey ısınma sorunudur. Fakat notebook gibi eliniz kadar olan şeyi anca dışarıdan soğutabilirsiniz :D Onun dışında yükte 63 derece, boşta 53 derece :)

Peki gözle görülür bir fark oldu mu?
Tabii ki hayır :D :D Sadece deneyim kazanmış oldum :D İlk defa başarıyla OC yapmanın mutluluğu içerisindeyim :D

Fotoğraflar birazdan gelecek şu an masaüstünden yazıyorum :) Telefondan atacağım fotoğrafları ama soğutma yönetimime dikkatlerinizi yoğunlaştırın :)
Bu arada maksimum frekans olarak 1.116 MHz'e kadar gelebildim gerisi sanırım voltaj vererek oluyor :) Bundan ötesi mavi ekranlar diyarı :)
Termal ped alacağım ısınmayı 2 - 3 derece azaltmak için :) Dediğim gibi önerilerinize açığım, şöyle yapabilirsin veya böyle yapsaydın daha iyi olurdu gibisinden düşünceleriniz varsa esirgemeyin lütfen :) Cevap veren herkese şimdiden teşekkür ediyorum, İyi sosyaller :) :)
Sadece karadelik olan bilgisayar ekranında stabil olan değerler var.
Biraz daha geniş perspektiften baktığımızda soğutma yöntemim de karşınıza çıkmakta :) içine buz koyulan ve fan tarafından üflenen aynı zamanda küçük silindir yolundan soğuk hava gelen bir düşüncem. Neden böyle yaptım çünkü klavyenin altındaki metal kısım çekirdeklerle temas halinde. Bayağı da etkisi oldu diyebilirim.
En son ki beyaz ekran da biraz daha yükseltme amaçlı girişilen denemenin hazin sonu :)
 

Dosya Ekleri

  • IMG_20200701_171112.jpg
    IMG_20200701_171112.jpg
    1,1 MB · Görüntüleme: 64
  • IMG_20200701_173923.jpg
    IMG_20200701_173923.jpg
    991,1 KB · Görüntüleme: 63
  • IMG_20200701_174011.jpg
    IMG_20200701_174011.jpg
    866,9 KB · Görüntüleme: 51
Son düzenleme:
Sıvı metal ve fanı bilgisayarın verebileceğinden daha güçlü bir kaynakla beslemek geldi aklıma. Bi' de boş zamanın çoksa benchmark sonuçları değişecek mi diye bakman enteresan olabilir :).
 
Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Geri
Yukarı