Asus F8VA253BD Mavericks kurulum yapamıyorum

KingDeViL

Kilopat
Katılım
8 Eylül 2014
Mesajlar
279
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
i5 13600k
Msi Gaming X Slim 4070Ti
32gb DDr5 3400mhz Ram
Cinsiyet
Erkek
Merhaba arkadaşlar.

Recep Bey'den özenip bende Mavericks kurayım dedim ama beceremedim. İmaj dosyasını indirip win32diskimager programı ile Usb'ye yazdırdım. Notebooka Usb'yi takıp kurulumu başlattım. İlk ana ekran geldi. Boot Mac OS X from OS X Install USB seçeneğini tıkladığımda siyah bir ekran geliyor. Yarım satır yazıdan sonra bilgisayar donup direk uykuya geçiyor. Herhangi bir tuşa bastığımda reset atıyor. Yani kurulum yapmıyor.Bu sefer açılışda 1 tuşuna basıyorum sürekli. Başka bootloader çıkıyor. Onda direk kurulum başlattığımda ise, yine yarım satır yazı çıkıyor. En sondaki yazılar şu şekilde :Memory allocation error! addr: 0xdeadbeef, size: 0x0, File: ati.c, Line 1772 This is a non recoverable error! System HALTED!!! Sorun nerededir acaba? Yardımcı olabilirseniz sevinirim.
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Az önce kafemdeki başka bir bilgisayarımda denedim. Orada kurulum Recep beyin videosundaki gibi direk başladı. :( Notebookumda nasıl olacak bulamadım. Kext dosyası silince oluyor denmiş ama o kısımları beceremedim. İlk siyah ekranda çıkan hatayı yazmamışım : This version of Mac OS X is not supported on this platform!
Reason: Mac-f22788A9
 
Son düzenleme:
şlemci Intel Core 2 Duo T9400 (2.53GHz).
Yonga Seti .
Ekran Tipi 14.1" WXGA “Color Shine” Ultra Parlak.
Bellek 4GB DDR2 667Mhz (2GB+2GB).
Sabit Disk 320GB 5400 RPM SATA.
Ekran Kartı ATI HD 3650, 1GB (Paylaşımsız).
Ses Kartı .
Optik Sürücü Blue-Ray DVD Combo (Read only).
Fax / Modem 56K.
Ağ Kartı 10/100/1000 Gigabit Ethernet, 802.11a/b/g/N Kablosuz Bağlantı.
[TBODY] [/TBODY]
 
Aynı Hatayı bende almıştım imajını EFI olarak indirmişsin. Bilgisayarınızı flashtan boot edip 1 e sürekli basın gelen boot penceresinden flash ı seçerek kurulum yapın gerçekleşicektir.
 
Söylediğiniz şekilde yaptığımda da hata verdiğini ilk mesajımda yazmıştım. Sürekli 1 e bastığımda chameleon boot ekranı geliyor. Oradan devam ettiğimde bu sfer şu hatayı veriyor :
Memory allocation error! addr: 0xdeadbeef, size: 0x0, File: ati.c, Line 1772
This is a non recoverable error! System HALTED!!!
Az önce OS X Mavericks 10.9.4 USB imagesini indirdip onu denedim. Onda da aynı hata. İlk denediğim 10.9.2 versiyonuydu. Biraz araştırdım sanırım FakeSMC oluşturulacak felan demişler. Sanırım sorun burada. Bunun nasıl hazırlanıp nereye atılacağını bilmiyorum. Kimse adım adım anlatmamış. Şunu gömeceksin felan yazmışlar ama neyi nereye gömeceğiz ? Ayrıca gömmek dediği işlem ne bunları tek tek anlaşılır şekilde anlatanı bulamadım.
 
Son düzenleme:
Windows ortamında trasnmac programı ile AMD ile başlayan kextleri silin. Kextleri silmek için şu yolu izleyin: System/Library/Extensions
 
Uyarı! Bu konu 10 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Yeni konular

Geri
Yukarı