ASUS FX505du PUBG FPS düşük

66Osman66

Decapat
Katılım
7 Nisan 2020
Mesajlar
7
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Evet arkadaşlar, bilgisayarın özelliklerini yazayım hemen.
CPU: Ryzen 7 3750H.
GPU: GTX1660 Ti Mobile.
RAM: 2x8 GB (16 GB)
SSD: 512 GB Micron SSD.
Bilgisayarı alalı 1 yıl oldu.
Hep işlemcinin ekran kartını besleyemediğini düşünürüm. O yüzden performans pek de iç açıcı gelmemişti aslında. Tabi ki bir i7-9750h işlemci olsaydı daha yüksek FPS alacaktım oyunlardan ekran kartını daha iyi besleyeceği için ama onlarında fiyatları malum çok daha pahalı.
Çoğu oyundan bir şekilde 60 FPS alabiliyorum. Mesela Apex Legends da her şey maksimumda 60 FPS alabiliyorum. War Thunder ve World of Tanks oyunlarında da tüm grafik ayarları Ultra da 60 FPS sabit alabiliyorum ama bu PUBG'de böyle değil her grafik ayarında aynı lagları FPS dropları görüyorum. Anlık olarak 60 FPS'den 45 FPS'lere düşüş oluyor. Oyunun optimizasyon problemleri kalmadı eskisi gibi galiba ama bu bilgisayarında işlemci kullanımı oyunda iken %50 civarlarında ekran karıda %60-%70 kullanım aralıklarında seyrediyor sürekli yani işlemci 3500MHz civarlarında çalışıyor genelde. Tüm metotları denedim arkadaşlar yani gereksiz servislerdir hizmetlerdir arka plan uygulamaları falan tamamen kapattım (manuel olarak da kapattım program ile de kapattım) denedim yine aynı. Sıcaklık konusuna gelecek olursak işlemci 80 derecelerdeyken de kasma oluyor 90 derecede iken de kasma oluyor ekran kartı da maksimum 83 dereceleri görüyor ve 70 derecelerde iken de kasma oluyor yani sıcaklıktan olsaydı eğer sıcaklıklar düşük iken kasma olmazdı bence mantıken. Format attım kaç defa ve virüs taraması falan da yaptım virüs bulamadım. Razercortex gibi ek programlar da kullandım ama değişen bir şey olmadı. Sizin başka çözüm önerileriniz var mı? Sizde aynı duruma düştünüz mü eğer bu cihazı kullanıyorsanız.
 
Son düzenleyen: Moderatör:
FX705Du'nun özellikleri onlar, FX505du daha farklıydı diye hatırlıyorum. Neyse o özelliklerde benim bilgisayar da şu ana kadar herhangi bir oyunda sıkıntı yaşamadım. PUBG denemedim de fan seviyeni oyun oynarken Turbo seviyesine getiriyorsun değil mi?
 
FX705Du'nun özellikleri onlar, FX505du daha farklıydı diye hatırlıyorum. Neyse o özelliklerde benim bilgisayar da şu ana kadar herhangi bir oyunda sıkıntı yaşamadım. PUBG denemedim de fan seviyeni oyun oynarken Turbo seviyesine getiriyorsun değil mi?

Tabii ki Turbo da FX505DUNun Ryzen 5 ve Ryzen 7 serisi var ayrı ekran kartlı ve işlemcili varyantları var bu serinin yorumun için teşekkür ederim ayrıca.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı