ASUS FX506HE-HN059 düşük performans

20 küsur gün önce bu laptopu satın aldım. Fakat YouTube üzerinde belirtilen performanslardan daha düşük performans alıyorum. Valorant üzerinde 144 FPS'ye ulaşamıyorum bile. MUX Switch denen bir şey varmış GPU Switch ama bu bende yok. BIOS kontrol ettim maalesef yok bu ayar. İade de edemiyorum. Özellikleri:

Intel Core i7-11800h
RTX 3050 Ti 4 GB.
1x16 GB RAM.

ASUS TUF Gaming F15 laptop 11.500 TL'ye almıştım indirim sayesinde. Ne yapacağımı bilmiyorum.
Bu arada i7-7700HQ ve GTX 1050 4GB OC ile sizden daha yüksek FPS alıyorum. Bence de sebebini sormanız iyi olmuş.

Ben ayarlarım yüksek performansa dediğim program ile ancak şunu sormalıyım. Hiç güç seçeneklerinde gelişmiş sekmesine girip işlemci yüzdeleriyle oynadınız mı? %100 olan değeri %99 gibi bir değer yapmadınız umarım.

1630779589480.png

Abi bu şekilde istedin sanırım böye işte başka bir şey mi yapılacak mıydı? Ben birazda bunu yeni çıkmasına yorumladım. GTX 1050 ne de olsa yılların kartı olduğu için sistemi oturmuş bir karttır diye düşünüyorum. İlginize çok ama çok teşekkür ederim.

TUF i5 11400h ve RTX 3050 ile Valorant'ta 200 FPS alan arkadaşımız var onunla ayarlarınızı karşılaştırın derim. @Average Turko

Şu an maalesef evde değilim. Yarın Windows saat kaçta çıkacak bilen arkadaş var mı? Eve gidince laptopu yarın açarsam o zaman da Windows 11'i denemek istiyorum. Yaptığım pek bir ayar hatırlamıyorum. Genel olarak Valorant FPS arttırma rehberleri olabilir :D

Eki Görüntüle 1158583

Abi bu şekilde istedin sanırım böye işte başka bir şey mi yapılacak mıydı? Ben birazda bunu yeni çıkmasına yorumladım. GTX 1050 ne de olsa yılların kartı olduğu için sistemi oturmuş bir karttır diye düşünüyorum. İlginize çok ama çok teşekkür ederim.
FIVR ve TPL sekmelerini de atar mısınız?

Eki Görüntüle 1158583

Buradaki Ana ekrandan BD PROCHOT tikini kaldırın.
Sisteminiz kilitlenmiş. Bu kilit yüzünden en iyi ayarları yapamayız maalesef. TPL sekmesinde Power Limit 4'te sağdaki kutuya 0 değerini girin. Apply'a basın. Biraz olsun işe yarayabilir. Onun dışında kilitli olduğu için bir şey yapamayız. Sistem üreticiniz epey ayarlama yapmış ancak hepsi boş ayarlar ve gereksiz yavaşlatmalar barındırıyor.

Buradaki ana ekrandan bd prochot tikini kaldırın.
Sisteminiz kilitlenmiş. Bu kilit yüzünden en iyi ayarları yapamayız maalesef. Tpl sekmesinde Power limit 4'te sağdaki kutuya 0 değerini girin. Apply'a basın. Biraz olsun işe yarayabilir. Onun dışında kilitli olduğu için bir şey yapamayız. Sistem üreticiniz epey ayarlama yapmış ancak hepsi boş ayarlar ve gereksiz yavaşlatmalar barındırıyor.

Hocam drievr güncellemeleri ile zamanla çözülür mü? İade de edemiyorum ne yapacağımı bilmiyorum. Donanım arşivi'nin videosu vardı TUF mühendisleri ASUS'u batırmaya mı çalışıyor diye haklıymış gerçekten.

Hocam drievr güncellemeleri ile zamanla çözülür mü? İade de edemiyorum ne yapacağımı bilmiyorum. Donanım arşivi'nin videosu vardı TUF mühendisleri ASUS'u batırmaya mı çalışıyor diye haklıymış gerçekten.
Çözülmez çünkü sistemde Throttle var. Bu driver güncellemesi ile çözülecek bir şey değil.

Çözülmez çünkü sistemde throttle var. Bu driver güncellemesi ile çözülecek bir şey değil.

Hocam 4K alınca ayarlardan genel olarak FPS artıyor kullanım yüzdeleri de artıyor. 1080p üzerinde sorun var ve sanırım monitör bağlamıştım bu konuyu açmadan önce bayağı FPS arttı ama monitör 60 Hz idi pek keyif vermedi ne önerirsiniz?

Hocam 4K alınca ayarlardan genel olarak FPS artıyor kullanım yüzdeleri de artıyor. 1080p üzerinde sorun var ve sanırım monitör bağlamıştım bu konuyu açmadan önce bayağı FPS arttı ama monitör 60 Hz idi pek keyif vermedi ne önerirsiniz?
Monitör bağlayınca zaten artmalı. Direkt Nvidia'dan görüntü aldığı için artmalı FPS. Önerim maalesef şu an pek düzgün bir çözümüm yok. Kilitli bir işlemci ve Throttle oluyor muhtemelen. Pek yapabileceğimiz bir şey yok.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı