ASUS FX553V CS:GO Düşük FPS Sorunu

Levii

Megapat
Daha fazla  
Merhaba arkadaşlar. ASUS FX553V modeli laptopa sahibim. CS:GO'da 70 FPS alıyorum. Önceden bu değer daha yüksekti. Termal macun ve fan temizliğini yaptırdım. Isı değerlerini de kontrol ettim oyunda iken en fazla 65 derece oluyor. Sizce bunun nedeni nedir? Çözüm önerileriniz var mı? Sistem özellikleri:
i7-7700HQ
8 GB DDR4 RAM
128 GB SSD + 9 TB HDD
GTX 1050 4GB ekran kartı

En düşük ayarlarda bile oynamama rağmen 70 FPS'te ve donarak oynuyorum. Yardımlarınız için şimdiden teşekkürler.

Son düzenleyen: Moderatör:
Üçlü araballekleme açık. Fps sabitlemenindr açık olduğunu sanmıyorum 70 60 50 değerlerinde geziniyor fps. Nvidia denetim masasından nvidia ekran kartını seçtim. Ne yaptıysam olmuyor. İşlemciyi yüksek performansa almak için ne yapmalıyım ?

Ayarları ultra al dene birde. Bu sistemde o fps çok düşük. 8 ram, fx6100, gtx650 2gb ile en yüksekte 60 70 fps alıyorum. En düşük ayarlarda ise 100 130 arası değişiyor.

Oyun ayarlarını 1080p ve en düşük medium ayarlara geri. Daha fazla düşürme FPS arttıracağım diye darboğaz yaşarsın. Laptop PC'leri normal masaüstü ile kıyaslamayın.

Kıyaslama derken anlamadım hocam? Adamın sistemde i7 7700 hq, 1050ti gaming var, en düşük ayarda 70fps normal mi sence? Orta seviye sayılabilecek bir gaming laptop, oyun oynamasın ozaman? O sistemde darboğaz olma ihtimalide yok.

Kıyaslama derken anlamadım hocam? Adamın sistemde i7 7700 hq, 1050ti gaming var, en düşük ayarda 70fps normal mi sence? Orta seviye sayılabilecek bir gaming laptop, oyun oynamasın ozaman? O sistemde darboğaz olma ihtimalide yok.
Olmaması gerekiyor ama biraz internetten videolara baktığımda çekirdeklerden bazılarında darboğaz oluşumu gözleniyor. Ayarları yükselterek devam etmeli. Ama zaten arkadaşın problemi darboğaz değil FPS düşüklüğü. Darboğaz PC'nin verebileceği yuksek FPS değerlerinde meydana gelir.

Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı