Asus FX553VD Termal Macun Yenileme

mstf26131

Hectopat
Daha fazla  
Arkadaşlar termal macun yenilemek için laptopu açtığımda fotoğraflarda görüldüğü gibi CPU ve GPU dışında 4 ufak yer daha çıktı bolca termal macun sürülü (ya da başka bir şey tam bilmiyorum), GPU ve CPU macunları normal kıvamda çok eskimemiş. Cihaz 1.5 senelik ama o fotoğrafta görülen 4 ufak yerdeki sürülü şey sakız gibi olmuş neredeyse, orada sürülü olan da termal macun mu? Onları da yenilemeli miyim?

IMG_20190903_193341.jpg
IMG_20190903_193416.jpg

Son düzenleyen: Moderatör:
Onlar macun olmamalı. Büyük ihtimalle termal pedler. Onları satın alabilirsiniz. Aynı cihaz bende de var, 1-2 kere fanlarını v.s temizledim daha hiç macun yenilemesi yapmadım, aynı şekilde 1 yaşında şuan, bir ısınma problemi yok- ilk güne göre-. Şuan stabil, güzel. Ancak yenilerseniz zararı olmaz. :)

Cihazın sıcaklığını ölçmedim hiç ama eskiden boştayken fan pek çalışmazdı, çalışsa da sesi duyulmazdı, şimdi cihaz boşta da olsa fan çalışıyor bi temizleyip macun yenilemek istedim. O zaman o pedleri ellemiyorum sadece GPU ve CPU macunlarını yenileyip fanı temizleyip kapatıyorum. 🙂

Yok hayır fanlar çalışıyor zaten sürekli ama eskiden sesi duyulmayacak derece de azdı ses şuan baya farkediliyor, boşta dahi olsa baya sesli/devirli çalışıyor.

Macunları yeniledim, fanı temizledim, şuan ses sorunu ortadan kalkmış gibi gözüküyor. İlk aldığımda GPU ve CPU sıcaklıklarını her oyunda kontrol ediyordum, en ağır oyunda 85 dereceleri görüyordu şuan da o şekilde 85'i geçmedi. Siz kontrol ediyor musunuz hocam, sıcaklık değerleriniz cihazı zorlayan oyunlarda nasıl?

Bu arada başlığa yanlış yazmışım bende ki cihaz FX553VE-dm416 modeli. i5 7300hq, 8GB 2400Mhz RAM, 2GB GTX 1050Ti.

Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı