ASUS G531GU Windows 10 sisteme macOS yükleme

DebbySit

Centipat
Katılım
15 Ocak 2021
Mesajlar
12
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Ben sistemime macOS yüklemiştim ama diskimde oluşan arıza sebebiyle silip tekrardan yüklemem gerekti, sisteminde SSD kısmında Windows 10 var ve ben macOS sistemini HDD kısmına temiz bir kurulum ile kurmaya çalışıyorum ancak install macOS kısmından sonra kodlar akıyor. Apple logosu geliyor ve altındaki çubuk çok az dolup sonra bu hatayı alıyorum, BIOS ayarlarını ve Config düzenlemelerini de kendi laptopuma göre yaptım. @Yiğit Gençer
İmaj sizin YouTube videosunda yüklediğiniz en güncel imajdır.
 

Dosya Ekleri

  • 20210117_142628-min.jpg
    20210117_142628-min.jpg
    215,6 KB · Görüntüleme: 45
Yani HDD içerisinde macOS ve SSD, içerisinde Windows 10 kurup HDD'nin kalan kısmını exfat olarak ayarlayıp bu kısmı hem Windows hem de macOS için depo olarak kullanamaz mıyım ? Eğer böyleyse nedenini de öğrenebilir miyim ? @claus , sistemimde yazmamış olduğum bilgi tam olarak nedir acaba onu da ekleyeyim mümkünse.
 
İkisi için kullanırsan pek sağlıklı olmayaiblir. Ayrıca macOS'te HDD kullanırsan sorun olur sistem çok hantallaşır. Son olarak sanırım imzandaki sisteme kurulum yapmaya çalışıyorsun?
Öyle ise BIOS ayarlarını tekrar kontrol eder misin? Ayrıca kullandığın USB 2.0 mı?
 
USB ve port ikisi de 3.0. BIOS ayarlarımı Intel için verilen şekilde ayarladım, sistemin biraz yavaş olması sorun olmaz , aslında daha önceden düzgün kurulum yapmıştım ancak HDD ayarını doğru yapamadığım için sistemi sildim ve tekrardan kurmak istiyorum, sağlıklı olmaz dediğiniz şeyler nedir ve bunlardan kurtulmak mümkün müdür? Siz benim yerimde olsanız nasıl bir kurulum yapardınız, ve evet imzamdaki sisteme kurulum yapacağım ?
Ben sistem kurulumunu yaptım düzgün bir şekilde çalışıyor, merak ettiğim son şey acaba apple kimliğimle giriş yapsam herhangi bir sorun olur mu ve satın almış olduğum her şeyi görüntüleyebilir miyim? Bir de diyelim ki teknik sorun yaşadım apple destek ile görüşme sağlasam bir sorun yaşar mıyım? @claus @Yiğit Gençer , Yardımcı olursanız teşekkür ederim.
 
Bende SSD ve HDD var ve SSD'de Windows kurulu ve HDD'nin de yarısından çoğunda oyunlarım kuruluydu. İlk kurarken HDD'yi bölüntüleyip öyle kurmuştum ve neden bilmiyorum Mac için EFI dosyası oluşmamıştı. Benim tahminim HDD'nin bir kısmının dosya formatı NTFS yani Windows formatında olduğu yönünde. Sonra ben kendim EFI dosyamı Mac'de oluşturdum ancak bu sefer disk APFS yani Apple formatına dönüştü ve hiçbir verime ne Windows ne de Mac'de ulaşamadım ancak bu bir sorun değildi çünkü içinde sadece oyunlarım vardı. Ben de HDD'yi sıfırlayıp tekrardan kurdum. EFI dosyası oluştu vs her şey güzel bir şekilde ilerledi, ben laptop modelim için internette bulduğum sadece ses ve touchbar çalışmayan bir EFI dosyasını kurulumdan önce imajdaki EFI dosyası ile değiştirmiştim yani Mac açıldığında sadece ses ve touchbar çalışmıyordu. Ses için de uygun rehberleri ileriki zamanlarda izlemeyi düşünüyorum ama çok önemli değil şu an için.
Benim merak ettiğim bir konu daha var, ben ilk kurulumu yaptıktan bir süre sonra BIOS siyah ekran verdi, acaba değiştirdiğim ayarlardan dolayı veya Mac kurulumu sebep olmuş olabilir mi? İlk kurulumdan sonra Mac silmeme rağmen BIOS siyah ekran hatası vermeye devam etti ve ben de ürünümü garanti süresinde olduğu için servise götürdüm, bu konularda çok bilgim olmadığı için soruna ne sebep oldu anlayamadım, BIOS güncel ve son sürümdü, şu an da aynı şekilde teşekkür ederim cevaplarınız için, umarım bu bilgiler de birilerinin işine yarar @claus , son soruma da yanıt verebilir misiniz ?
 

Yeni konular

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı