Asus G550JK modeli mi Lenovo Y50-70 mi?

ayberkklc2001

Hectopat
Daha fazla  
Herkese merhaba. Öncelikle herkese şimdiden teşekkürler. Ben laptop almak istiyorum ve aklımda iki model var. 1. asus g550jk link burda: www.pcdepo.com: Asus G550JK-CN545H i7-4710HQ 8GB 1TB 4GB VGA WIN8.1 Notebook - Laptop, laptop fiyatları, notebook, dizüstü bilgisayar, asus laptop... 2.si ise Lenovo Ideapad y5070 link: LENOVO Ideapad y5070 432245 Multimedia Notebook serisi modeller en ucuz fiyatları ile pcdepo.com da - Laptop, laptop fiyatları, notebook, dizüstü... sizce hangisini almalıyım? Bütçem 3.500 TL. Bir de 2 GB ekran kartı oyunlar için yeter mi yoksa 4 GB mi? Şimdiden herkese teşekkürler.

Son düzenleyen: Moderatör:
2 model arasında seçim yaparsak, G550JK, benim eski laptopum olan N550JV'nin aynısı sadece dışı boyanmış ve ekran kartı Gt750m yerine GTX850M olmuş. Lenovo'yu daha önce kullanmadım, ancak ekran kartı olarak Asus'tan daha iyi.

Malzeme kalitesi olarak Asus'tan memnundum, soğutma olarak da memnundum. Lenovo'nun da kapağın altına baktım şimdi, soğutma olarak Asus'tan daha iyi gibi duruyor. Alt kapakta fanların tam altının açık olması ve daha geniş olması avantajları. Asus'ta olduğu gibi sıcak havayı monitörün altından atıyor. Lenovo'da kullanılan malzeme ne bilmediğim için tam olarak bir yorum da yapamıyorum ancak teknik özelliklere baktığımda daha ucuz olmasına rağmen daha iyi ekran kartı olması avantajıdır, bunun yanında soğutma performansının da biraz daha iyi olacağını düşünüyorum, bu nedenle ikisi arasında Lenovo almanız daha iyi olacaktır, ancak siz yine de yapılan stress testleri varsa, her ikisinin de kıyaslamasını yapınız, daha önceki modellerinde Lenovo'nun 100 derecelere ulaştığını da gördüm, ve bu tasarımıyla o durumdan ders çıkarmış gibi düşündüm ama yanılıyor da olabilirim.

Ben lenovo kullanıcısıyım. ideapad z500 kullanmaktayım. Şu ana kadar hiç sıkıntım olmadı. O kadar düşürdüm tabiri caizse hunharca kullandım ama bir sıkıntıyla karşılaşmadım. Bu konuda bence lenovo'ya güvenin. Ayriyetten sistem özelliklerine bakacak olursak lenovo laptop 16 gb ram ve gtx 860m' e sahip. Fiyat olarakta Asus modelinden düşük. Sizin yerinizde olsam lenovo'yu tercih ederdim.

Y50-70 klavyenin tam altında fan var ve ısıyı klavyeye veriyor. Lenovoda Antiglare (Mat) ekran var. Renkler biraz daha soluk.

Y50 kullanıcısıyım tavsiye ederim. Lenovo teknik servisi şimdiye kadar gördüğüm en iyi pc servisi. Daha önce Acer da laptopum kırıldı. Asusda ram çaldılar. Y50 nin tasarımı bence kusursuz. Alt kasa ve kapağın üstü sağlam metal. Klavye nin olduğu kısım dokunması cok güzel bir mat kauçuksu yüzeye sahip. W, A, S, D tuşları oldugu kısım da ısınma sorunu yok tabiki 35 40 derece oluyo ama oda hissedilmiyor. Sogutması klavyeden uzak bi yerde. Bilek dayama yerinin altında pil ve hdd var. Resimlerine bak. Ben 29.12.14 tarihinde 3.150 TL ye vatandan aldım.

Y50-70 klavyenin tam altında fan var ve ısıyı klavyeye veriyor. Lenovoda Antiglare (Mat) ekran var. Renkler biraz daha soluk.
Y50 de sogutma borularının büyük bir kısmı hoparlörlerin olduğu boş alanda ekranın hemen altında, ısınan parcalar klavyenin altında kullanılmayan bölgede.

Arkadaşlar zaten performans olarak gerekli bilgiyi vemişler.. Tasarım,Performans,Kalite nin bir olduğu iki isim arasında kalmışsın zaten.. Ben de sana teknik servisleri ile ilgili bir canlı örnek vereyim..
Ben asus N55SF kullanıcısıyım.. Aldığım ilk gün bilgisayarı açıp bilgisayarıma ram taktım,bilgisayarın şarj aletini düşürdüm ve içini açmaya çalıştım beceremedim,bataryası boşaldı ve bir kere de mavi ekran sorunundan Asus Türkiye Ankara şubesine götürdüm. Ve şaşırtıcı bir şekilde 15 dakika içinde işlerimi hallettiler sorgusuz sualsiz çok özel bir ilgi ile yardımcı oldular. Hiçbir yaptığımdan dolayı da kullanıcı hatası demediler.. Lenovo ya gelince.. Yakın tarihte bilgisayarın ekranının kapanması ile ilgili bir şikayetten arkadaşım Lenovo bilgisayarını garantiye yolladı.. Onlar da Garanti süresince aradılar,memnun olup olmadıklarını sordular.. Bunları anlattım ufak fikirler edinebilesin diye.. Sana benim tavsiyem benim gibi biraz daha bekleyip Asus GL551'in türkiyeye gelmesini bekleyip onu alman.. Onda da GTX860M var. Şahsen ben öyle yapıyorum sana da tavsiye ediyorum..

Uyarı! Bu konu 11 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Geri
Yukarı