Asus G73SW-TY019V SSD'ye UEFI BIOS Kurulumu

tNcr

Kilopat
Merhaba.
Emektar Asus G73SW-TY019V var elimde. Laptopa bir adet SSD aldım yeni, bunun hakkında bir kaç sorum olacak.

1 - SSD sıkıntı olup olmadığına bakmak için 2. Disk yuvasına taktım BIOS gördü, açıldıktan sonra program yükleniyor dedi yükledi. Aygıt yöneticisi de gördü ama bilgisayara tıkladığım zaman sadece ilk harddiski görüyor SSD çıkmıyor, bunu nasıl gösterebilirim?

2 - Yeni aldığım SSD üzerine Windows 10 kurmayı planlıyorum. Kurulum videolarını izledim UEFI kurulum yapımı için bir flash hazırladım. Ama video izlerken UEFI model olan bilgisayar için dedi acaba benim laptop için nasıl bir kurulum yapmam gerekiyor?

Son düzenleyen: Moderatör:
1. Disk yöneticisinden bak, orada gözüküyorsa sağ tıkla format, ekle vb seçenekler olmalı.
2.Sistemin UEFI değilse UEFI W. kuramazsın.

Cevaplarınız için teşekkürler. Aklımda bir soru kaldı.

Bios girince boot menüsünde uefi boot " disabled " şeklinde acaba uefi bilgisayarda var mı.

Birde başka başka yerden bakarken burdanda anlaşılır dediler ama ben pek anlamadım birde bu resim var.

1.jpg

Eklediğin görselde ilgili bilgi yazmıyor. BIOS mode olarak geçer.
BIOS'da UEFI'yi enable yapabiliyorsan o şekilde dene. Yapmana izin vermiyorsa zaten başladığın yere dönmüş olursun.

SSD işini çözdün sanırım.

Windows 10 iso dosyasını flash belleğe atarken kendisi otomatik olarak uefi veya bios seçeneği özelliğini seçerek kurulum yaptım. Şuan için bir sıkıntı olmadı yardımlarınız için teşekkürler.

Uzun zaman olmuş ama başkasına faydası olsun diye yazıyorum.

• BIOS settings
    • Enable UEFI Boot
    • Disable Intel Virtualization
    • Disable VT-D
    • Add New Boot option
      • Name: Clover
      • Disk: Select the Drive with Clover and macOS installed
      • Path type EFI\Boot\Bootx64.efi
Bu şekilde yapın. Hard disk yerine Clover seçin açılacaktır UEFI modunda.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı