Rehber ASUS GPU Tweak 3 ile fan profili yapmak ve test videosu

Herkese selam.

Özellikle benim gibi ASUS TUF modeli (ilk modeller) bir ekran kartınız var ve çok ısınıyor ise veya bu başka model bir ekran kartı da olabilir. (3060 - 3080)
ASUS GPU Tweak 3 ile nasıl fan profili yapıldığını anlatmaya çalıştım.
Program başka ekran kartlarında çalışıyor mu test etmedim bunu baştan belirtmek istedim.

Havalar ısınmaya başladı ve dolayısı ile eğer klima vs yoksa odalar ateş gibi oluyor.
Bu ekran kartı özellikle videolarda da gördüğünüz gibi sessizlik uğruna fan konusunda çok cimri videoda %99 kullanımda 87 derece olmuş fanlar hala %40 hızda.
Evet NVIDIA 95 dereceye kadar dayanıyor diye söylese de benim içim rahat etmiyor bu kadar sıcak çalışmasına gerek yok.

Ama şunu önceden belirtiyorum fan sesi olacak. Bu ses sizi rahatsız ederse. Kendiniz istediğiniz gibi ayarını yapabiliyorsunuz. Daha yavaş ama %40'dan daha fazla çalışmasını da sağlayabilirsiniz. Ben ses ile sorun yaşamadığım için agresif bir mod kullandım.
Sistem açılıp oyuna girmeden önce programı bir kez açmanız ve sonra isterseniz kapatabilirsiniz. Fan profili kalıcı oluyor. Fakat sonra yeniden PC başlatırsanız tekrar.
Bir kez açıp kapamanız yeterli.

Tam olarak 17 derece düşürdüm ekran kartını. Tabii sonuçta her zaman oyunda %99 veya %100 kullanacak diye bir kaide yok yani bu yaptığım oyunda bir bölgede.
Ekran kartı kullanımı coşuyor ve Max'a ulaşıyor özellikle ısı farkını göstermek adına burayı seçtim hali ile ses de kullanım düştükçe ses de azalacaktır.

ASUS GPU Tweak 3 indirme linki: GPU Tweak III

Ayrıca bunu MSI Afterburner ile de yapabiliyorsunuz ama ben ASUS marka kart kullandığım için ASUS GPU Tweak ile yapıyorum. Sadece izlemek için MSI Afterburner kullandım sıcaklığı görmek için.

Bu video sıcaklığın 87'ye çıkıp sonra profili devreye sokmam ile 70'e düştüğünü gösteriyor. Üst taraftan kullanımı görebilirsiniz.
Videoda ses yoktur. Arada oyun içinden küçük notlar yazdım oyun World of Warcraft shadowlands.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Bu video da ise GPU Tweak 3 ile nasıl ayar yapacağınızı anlattım. Yanda notepad ile bilgilendirdim.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Umarım faydasını görürsünüz. İyi günler dilerim.

Sene 2022 oldu, artık metin editör içine yazı yazıp rehber yapmasak?

Haklısınız maalesef mikrofonlu kulaklığım arızalı, dün bir konuda sorulmuştu nasıl yapılır diye yazarak ta anlatmak zor. O yüzden böyle acilen bir yapayım dedim. Amatörce oldu kusura bakmayın.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı