ASUS GT301 sıvı soğutma destekliyor mu?

Yani anakartın boyutu yukarı kısımda hep aynıdır. Yani sorun boyu değil aslında. Ben anakart üzerindeki MOSFET soğutucular nedeniyle sığdıramamıştım. Kasanın üstünde fanların varsa zaten onları sökeceksin. Sıvı soğutmanın kendi fanlar vardır çünkü. Anakartın Prime sanırım üst kısımda MOSFET soğutucuların olmadığından şansın var diyebilirim ama RAM'lerine çok ykaın olacaktır. Daha önce bahsettiğim gibi benim RAM'lere değiyor soğutucunun fanları ama sıkıntı oluşturmuyor ittirmediği için. Sadece hafifçe yaslanmış durumda. En kötü ihtimalle kasanın önüne takarsın sıvı soğutmayı. Bence bir problem olmayacaktır.

Hocam kullandığınız sıvı soğutmayı almaya karar verdim sıcaklık değerleri nasıl acaba?
Ve aynı kasayı kullanıyorum işlemci ise R5 5600
 
Hocam kullandığınız sıvı soğutmayı almaya karar verdim sıcaklık değerleri nasıl acaba?
Ve aynı kasayı kullanıyorum işlemci ise R5 5600
Benim işlemci silikonum çok iyi değil açıkçası. Kasam iyi hava alıyor ama modladığım için. Sabit OC ayarlarında 4.4GHZ 1.13v sabit ayarlarda Maxtor yüksek mkw macunla boşta 40-45, OCCT Power testinde 70-75 civarı oluyor. Soğutucu bu arada bence gayet yeterli ama başka soğutucularda da benim bilgisayar bu şekildeydi. İlk stok soğutucuyla kullanırken bir zip dosyası bile çıkarırken ısıdan dolayı kapanıyordu. Sen büyük ihtimalle boşta 35-40 arası, maks yükte de otomatik oc açık ise maksimum 75 falan alırsın.
 
Benim işlemci silikonum çok iyi değil açıkçası. Kasam iyi hava alıyor ama modladığım için. Sabit OC ayarlarında 4.4GHz 1.13v sabit ayarlarda Maxtor yüksek mkw macunla boşta 40-45, OCCT Power testinde 70-75 civarı oluyor. Soğutucu bu arada bence gayet yeterli ama başka soğutucularda da benim bilgisayar bu şekildeydi. İlk stok soğutucuyla kullanırken bir ZIP dosyası bile çıkarırken ısıdan dolayı kapanıyordu. Sen büyük ihtimalle boşta 35-40 arası, maksimum yükte de otomatik OC açık ise maksimum 75 falan alırsın.

Ekran kartına ve işlemciye hiç OC yapmadım bu şekilde ne değerler alırım acaba?


Yoksa bunumu alayım? hangisini tercih edeyim?
 
Ekran kartına ve işlemciye hiç OC yapmadım bu şekilde ne değerler alırım acaba?


Yoksa bunumu alayım? hangisini tercih edeyim?
H100 bence daha iyi. Hem daha yeni üretim tarihli hem de fan ve pompa sesi çok daha az.
 
Merhaba arkadaşım. Bu konuda sana en güzel yanıtı ben verebilirim sanırım. Başka araştıran arkadaşlara da yardımcı olacaktır. Çünkü bu kasa pre-Build olarak çok fazla satılan bir kasa. Havalandırması tartışmasız harika. Mid-Tower olması da benim için hem taşımada kolaylık oluyor hem de tüm parçalar bir arada oluyor, aydınlatma vs. daha hoş dolu dolu görünüyor. Ekte fotoğraflarını da paylaşıyorum.

Öncelikle kasamda TUF RTX 3070 ile R5 5600X var. Anakartım da yine TUF b550. RAM Corsair Vengeance Pro.

Benim bir arkadaşım ASUS TUF 240mm sıvı soğutucusunu monte etmişti üst kısmına. Sorduğumda da bir şekilde yaptım demişti, yani aslında net bir şekilde desteklemeyen bir model olduğunu oradan anlamıştım. Sonrasında kasasını sattığı için ben inceleme fırsatı bulamamıştım.

2 hafta önce Corsair H100 RGB 240mm satın aldım. Ön tarafa mottaj yapmak istediğimde ekran kartıma çok bitişik duruyor ve kötü bir görüntü oluşturuyordu.

Gelelim kasanın üst kısmına. Tam aaaa çok güzel oturacak, meğerse 240 mm monte ediliyormuş diyecekken MOSFET soğutucuları nedeniyle radyatörü vida yuvalarına oturmam mümkün olmadı. Fanlar MOSFET soğutucusuna değdiği için daha fazla ittiremedim. Sadece 3 vida ile kasanın petekli yapısı sayesinde üst kısma monteleyebildim. Çok da güzel tuttu vidalar ve vida koyamadığım ön kısımlara da ince kauçuklar yerleştirerek kasaya vereceği titreşimi en aza indirdim. He yaptığım çok mantıklı mı? Değil. Ama kasamın iç görüntüsüne bir zarar veri mi? Kesinlikle hayır. İlerleyen zamanlarda da bir sorun yaşatacağını hiç düşünmüyorum. Fotoğraflardan siz yorumlayın.

Sadece tek korkum RAM'lerin sıkıntı yaratmasıydı. Onlara da sıfıra sıfır oldu. RAM'lere değiyor ama hiç ittirmiyor.

Siz de alacağınız radyatörün detaylı ölçülerini Corsair H100 RGB 240mm ile karşılaştırırsanız benim gibi monte edip edemeyeceğinizi hesaplayabilirsiniz.

Kararı da sizlere bırakıyorum.

@Sir Benjamin @Manksien @BerkayZ87 @oversteer

Eki Görüntüle 1245294Eki Görüntüle 1245283Eki Görüntüle 1245282

Merhaba aynı kasa ve soğutma ile sistem topluyorum RAM'lerim sizin RAM'lerinizden 0.5 cm daha kısa sizce normal haliyle takabilir mıyım?
 
Merhaba aynı kasa ve soğutma ile sistem topluyorum RAM'lerim sizin RAM'lerinizden 0.5 cm daha kısa sizce normal haliyle takabilir mıyım?
Bende esas sorun ana kart mosfetleri olmuştu. Yükseklik olarak benimkilerden daha kısa Ram kullanman tabii ki de bir avantaj olacaktır. Yan kısımlardan taşan Ram'ler sorun olacak gibi duruyor sadece.
 
Kasanın iç hacminin desteklediği yükseklikte alman gerek. Kasanın özelliklerinde cpu coolear height diye bahseder bu ölçüden. Kule tipi bakarken de bu ölçü detaylarına bakmalısın.


bu arada öyle şunu al bunu al geç demek kolay. Herkesin bir göz zevki ve kullanış amacı var. Ne güzel işte açmışsın konuyu ve halen birilerine fikir oluyor. Bundan mutlu olman gerek. İletiler seni rahatsız ediyorsa konuyu takip etmeyi bırakabilirsin. Aşağıdaki gibi bir Setup ile uğraşıyorsan önemli yani sıvı soğutucu tercihi. Kasa da o derece önemli. GT301 ile satılan binlerce hazır sistem var.

Eki Görüntüle 1469692Eki Görüntüle 1469693
Hocam acaba anakartınızın modeli nedir
 

Geri
Yukarı