Asus GTX 1050 Ti çizgi ve nokta çıkma sorunu

Sajica

Kilopat
Daha fazla  
Asus ROG Strix GTX 1050 Ti OC 4 GB ekran kartını sistemime taktığımda bilgisayar ekran kartını algılıyor, driverini kuruyor hata vermeden ancak çözünürlük düşükte kalıyor ve aygıt yöneticisinde "Windows bu aygıtı durdurdu hatası - Kod 43" yazıyor. Bu şekilde internette takılabiliyorum vs. ancak sorun şu ki ekranda çizgi olarak değil de daha çok renkli nokta tarzı şeyler yatay olarak beliriyor. Herhangi bir pencereyi tutup sallayınca bu noktalara doğru düzeliyor. Bir süre sonra yine beliriyorlar kartın daha ilk günü ve takar takmaz böyle bir sorunla karşılaşmak canımı sıktı açıkçası.

Eski kartım AMD idi, DDU ile driveri kaldırıp CCleaner tarzı programlar temizlik yapıp temiz halde taktım kartı. Böyle sorun olunca bu işlemleri tekrarladım, yetmedi BIOS sıfırladım. BIOS'da PCI başlangıç ayarlarını vs. kontrol ettim. Düzelmeyince bilgisayarı sıfırla yaptım, baktım yine düzelmedi. Kartı takarken PCI slotuna zarar mı verdim diye eski ekran kartını taktım. Bu sefer GTX 1050 Ti driverini kaldırıp onu kurdum, onda bir sıkıntı yok, çalışıyor güzelce. Anakart, güç kaynağı 6 pin bağlantısı ve diğer PCI slotuna ekran kartını takma gibi şeylerin hepsini denedim. En son kenarda duran eski bir bilgisayarım vardı, ekran kartını direkt o kasaya taktım onda da durum aynı şekilde. Çalışmasında vs. bir sıkıntı yok. Böyle bir şeyle ilk kez karşılaştım, çözemedim. Monitör de sağlam, eski ekran kartında sorun yaşamıyorum. VGA için aktif dönüştürücüler kullanılıyormuş ancak benim monitörümün girişi DVI-D(dual link 24+1 pinli), aynı şekilde ekran kartının girişi de 24+1 pinli ancak benim kullandığım DVI kablosu DVI-D(single link 18+1 pinli) yani ortasındaki 6 pin olmayan modeli. Bu kablodan dolayı böyle bir şey yaşıyor olabilir miyim? Elimde HDMI to DVI-D(dual link 24+1 pinli) dönüştürücü kablo vardı ancak aktif dönüştürücü değil, direkt kabloların ucu o şekilde pasif yani. Ucuz bir kablo, bu kablo ile de görüntü aynı şekilde, değişen bir şey olmadı. Aktif dönüştürücü olmadığı için o kablo sanırım? Eski ekran kartımda hala DVI-D single link 18+1 pinli olanı kullanıyorum, görüntüde hiçbir sıkıntı yok. Tek değiştiremediğim şey şu kablo. Emin olsam gidip alacağım bir tane o yüzden sizlere bir sorayım dedim. Belki başına gelen bileniniz vardır diye. Bu yeni kartlarda sistem değişmiş sanırım bu aradaki 6 pinin olmamasından monitör ve ekran kartının girişlerinin dual link 24+1 pinli bende ki kablonun da single link 18+1 pinli olması bu sorunu yaşatıyor olabilir mi? Bu ekran kartına 24+1 pin girişli olduğu için bu kablodan alsam sorun çözülür mü acaba? Yoksa aktif dönüştürücü şart mı veya başka bir sorun olabilir mi? Monitörde hem DVI-D 24+1 pinli giriş var hem VGA. Sistem bilgilerimi aşağıya ekliyorum, yardımcı olursanız sevinirim.
  • Anakart: Asus M5A97 R2.0
  • İşlemci: AMD FX 8320 Black Edition 3.5 GHz (turbo 4.0 GHz)
  • RAM: Gskill Ripjaws DDR3 1600 MHz 4+4 dual
  • Eski ekran kartı: Radeon 6790 1 GB
  • PSU High power element 80+ 700w
  • Monitör: Asus VS228 22 inç
  • İşletim sistemi: Windows 10 pro 1709 64 bit

Sistemde OC yok, stok halde kullanıyorum.

Edit: Belirtmeyi unutmuşum bu sorunu BIOS'ta da yaşıyorum yani renkli noktaları. Windows ile ilgili olduğunu sanmıyorum.

Son düzenleyen: Moderatör:
HDMI kablo varsa, HDMI ile deneyin. Sorun devam ediyorsa, ürünü servise gönderin.

HDMI kablo varsa, HDMI ile deneyin. Sorun devam ediyorsa, ürünü servise gönderin.
Elimde hdmi to dvi-d single link kablo vardı denedim ondada aynıydı sorun ancak aktif dönüştürücü şeklinde değil pasif şekilde 1050ti de hdmi to dvi pasif dönüştürücü sorun çıkartıyor mu onuda bilmiyorum.

Kod 43 hatası alıyorsan grafik kartın arızalıdır. Aldığın yere veya distribütör firmaya doğrudan fatura ile birlikte gönderebilirsin.
Kesin olarak arızalı diyebilir miyiz? Bu sorunu çok yaşayan olmuşta. Gece asus türkiye ye mail atmıştım zaten dönüş sağlandığında ona göre bir yol izleyeceğim. Monitör 1920x1080 60 hz de kullanıyorum dual link girişlere single link taksam da bu çözünürlükte 1050ti yi karşılar yani sorun kablodan değil diyebilir miyiz? Sinyal kaybından dolayı böyle bir durum yaşanıyor olabilir mi?

Uyarı! Bu konu 8 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı