Asus GTX 1660 Ti overclock yapma

zoro043

Hectopat
Makaleler
1
Yer
Ankara
Daha fazla  
MSI Afterburner'dan su ayarlari yaptim. Ekran karti ASUS Dual GTX 1660 Ti. Yaptigim ayarlarin ekran kartina zarari olur mu?
  • Power: 90
  • Temp target: 75
  • Fan Speed: 65 (Bunu sadece oyun oynarken aciyorum onun disinda otomatikte calisiyor)
Bu ayarlari yapma sebebim zaten berbat bir sogutmaya sahip olan Dual modelinin sicakligini olabildigince az performans kaybederek (3-5 FPS) dusurmek. Eger default ayarlari yaparsam (Power: 100 Temp target: 83 Fan Speed otamatik) 88 dereceye kadar cikiyor (Kasa hava akisi duzgun, oda sicakligi biraz yuksek) ancak yukarıda yazdigim ayarlari yaparsam GTA 5 Ultra ayarlar 78 civari oynatiyor.

Tam sistem: Sharkoon TG4 RGB kasa / ASUS Dual 1660 Ti / i5 9400F / 600W guc kaynagi / ASUS B360M anakart.

Simdiden tesekkur ederim.

Son düzenleyen: Moderatör:
Yaptığınız işlemin ekran kartına bir zararı olmayacaktır. Başlıkta overclock olarak belirtmiştiniz fakat power ve temp target azaltmanız kartın boost limitini aşağı çekeceği için underclock yapmış oluyorsunuz.
Amaç sıcaklık değerini düşürmek ise voltaj düşürmeyi deneyebilirsiniz. 0.975 ve altındaki değerler deneyebilirsiniz.

Yaptiginiz islemin oc ile pek ilgisi yok. Oc icin gpu clock memory clock gibi degerleri arttirinca olur. Anladigim kadariyla sorununuz sicaklik. Bu noktada msi afterburner kullanmanizi ve ozel fan ayari sayfasindan sicaklik degerlerine gore fan ayarlarinizi yapin rahatlarsiniz.

MSI Afterburner'dan su ayarlari yaptim. Ekran karti ASUS Dual GTX 1660 Ti. Yaptigim ayarlarin ekran kartina zarari olur mu?
  • Power: 90
  • Temp target: 75
  • Fan Speed: 65 (Bunu sadece oyun oynarken aciyorum onun disinda otomatikte calisiyor)
Bu ayarlari yapma sebebim zaten berbat bir sogutmaya sahip olan Dual modelinin sicakligini olabildigince az performans kaybederek (3-5 FPS) dusurmek. Eger default ayarlari yaparsam (Power: 100 Temp target: 83 Fan Speed otamatik) 88 dereceye kadar cikiyor (Kasa hava akisi duzgun, oda sicakligi biraz yuksek) ancak yukarıda yazdigim ayarlari yaparsam GTA 5 Ultra ayarlar 78 civari oynatiyor.

Tam sistem: Sharkoon TG4 RGB kasa / ASUS Dual 1660 Ti / i5 9400F / 600W guc kaynagi / ASUS B360M anakart.

Simdiden tesekkur ederim.
Eğer Rog Strix modeli ise sizin pek birşey yapmanıza gerek yok. Kendisi otomatik frekansı yükseltiyor.

Bence ASUS'un uygulamasını indir daha mantıklı. Gaming modunu seç çok performans istiyorsan da OC modunu seç. Benim önerim bu ASUS GPU Tweak.

Son düzenleyen: Moderatör:
Benim icin önemli olan bu ayarlar ekran kartina zarar verir mi vermezmi ?

Asus dual model kullaniyorum.

Gpu Teak tan gaming moda aldigimda 87 derece oluyor msi dan daha basit hizli bir sekilde ayarlari kaydediyorum.

Özel fan ayarları sitesini bulamadım ne yazmam gerekiyor ? Bide power ı 100 den 90 çekmek genel olarak nasıl etkiler çok fark olurmu ?

Son düzenleme:
Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı