Asus GTX 750 Ti Tek Fanlı Vs Çift Fanlı

Her ikisi için de Güç Kaynağı yeterli gelecektir. Ancak 6 Pin güç beslemesi olanı ne kadar riske atılır orası tartışılır. Tek fanlı ve 6 Pin güç beslemesi olmayanı almanı tavsiye ederim. Güç Kaynağı değişimine gitmek zorunda kalmazsın böylece.

Burada güç ikiye ayrılmış, bir kısmını ekran kartı, diğer kısmını işlemicin kullanacak. 12V1*15=180Watt ve 12V2*14=168Watt olacak şekilde.

Güç kaynağına takacağın ekran kartın ne kadar güçlü olursa ona göre güç çekecek ; güç kaynağın ona göre daha çok ısınacak ve daha fazla fan gürültüsü duyacaksın.

Ben ASUS'un tek fanlı güç kaynağını kullandım. Tek fanlı modeli, çift fanlı modeline göre biraz daha fazla ısınıyor ama oyun sırasında sorun çıkartmıyor çünkü 96 derece sıcaklığa kadar GPU çalışabiliyor.

İkincisi tek fanlı modelinin fanı sürekli çalışıyor. Çift fanlı modeli 60 derecenin üstüne çıkınca çalışıyor oyun sırasında.

Üçüncüsü performans olarak tek fanlı GTX 750ti modeli çift fanlıya göre biraz daha düşük olur. Tek fanlı modeli yeterli olur ama bütçen varsa GTX 1050 al.
Maalesef bütçem yok ekran kartına ayırabileceğim bütçe 300 TL. Peki hocam tek fanlı model çok sesli çalışıyor mu? Masaüstünde yada oyunda ? Termal macununu yenilediniz mi? Şuan da bilgisayarımı çok sesli kullanıyorum zaten alıştım sayılır, kulaklığı da takınca problem olmuyor.
Peki çift fanlı modeli güç kaynağım kaldırabilir mi?
Her ikisi için de Güç Kaynağı yeterli gelecektir. Ancak 6 Pin güç beslemesi olanı ne kadar riske atılır orası tartışılır. Tek fanlı ve 6 Pin güç beslemesi olmayanı almanı tavsiye ederim. Güç Kaynağı değişimine gitmek zorunda kalmazsın böylece.
Anladım. Bende öyle düşünüyorum, tehlikeye atmayayım ama yine de sorayım dedim belki yeter diye :/
Peki arkadaşlar tek fanlı modelini alsam, işlemciyi 3.5 Ghz'e çıkarabilir miyim? Sorun olur mu ?
@MWarfare @Ömer Faruk Efe @arm1 @Commodore 64

Maalesef bütçem yok ekran kartına ayırabileceğim bütçe 300 TL. Peki hocam tek fanlı model çok sesli çalışıyor mu? Masaüstünde yada oyunda ? Termal macununu yenilediniz mi? Şuan da bilgisayarımı çok sesli kullanıyorum zaten alıştım sayılır, kulaklığı da takınca problem olmuyor.
Peki çift fanlı modeli güç kaynağım kaldırabilir mi?

Anladım. Bende öyle düşünüyorum, tehlikeye atmayayım ama yine de sorayım dedim belki yeter diye :/
Peki arkadaşlar tek fanlı modelini alsam, işlemciyi 3.5 Ghz'e çıkarabilir miyim? Sorun olur mu ?
@MWarfare @Ömer Faruk Efe @arm1 @Commodore 64
Evet, çıkartabilirsin fakat CPU Fan'ın kaliteside önemli bu konuda.

G41 Çipset overclock için uygun bir çipset değil ama 3.5 GHz yapabilirsiniz diye düşünüyorum..
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

3.5'e çıkıyorlar, buralardan baka baka çıkarım artık.

Uyarı! Bu konu 8 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı