Asus GTX 760 DC2OC SMD Direnç Kopma Sorunu

Yusuf Ozer

Kilopat
Dün sabah saatlerinde uyandım ve bilgisayarımın aylık temizliğini yapıp aradan çıkartayım dedim.
Her zaman olduğu gibi dikkatlice ve kibarca tüm işlemleri uyguladım, kardeşim ile muhabbete dalıp, bir anlık dikkatsizlik ile ekran kartını yuvasına takarken, RAM tırnağının açık olduğunu fark etmedim ve yuvaya oturturken ekran kartının (resimdeki ) denk gelen kısmında sürtünme oldu. O sürtünme ile ne olduğunu açık şekilde fark edemedim ama bir çıtırdı geldi. Velhasıl kelam kartın tam olarak ney olduğunu bilmediğim araştırdığıma göre SDM Güç Direncini kırmışım daha doğrusu yerinden çıkartmışım, kesin olarak o direnç olup olmadığını bilmiyorum. Yardım talebimde söz konusu olan bu direnç nedir ve oraya nasıl bir uygulama ile hangi direnç hangi değer monte edilmelidir?

Bilgisayarcıya götürmeye alışık değilim, neredeyse her şeyi kendi imkanlarımla yaptım bu yaşıma kadar. Ama elimdeki imkanlarda kısıtlı. Bu yüzden kopan parçanın ne olduğunu, nasıl bir işlem uygulanacağını bilerek bir bilgisayar teknik servisine götürüp (basit) uygun fiyata yaptırmayı düşünüyorum. Bilirsiniz dükkan açıp işleten veya parçayı alıp başka birine gönderip tamir ettirdikten sonra 20 ise 30 isteyip 10 kar yapan işletmeciler mevcut. Hatay İskenderun'da oturuyorum. Buralarda gerçekten tecrübeli olan nadir işletmeler var ama şu an durumum müsait değil, bu sorun bana ne kadar patlar ve ne kadar ciddi bir durumdur?

Not : Bilgisayarı açtığımda çip sorunu denilen yana yeşil çizgiler veya sadece çizgiler mevcut.
Daha önce böyle bir durum söz konusu değildi, bahsettiğim olaydan sonra meydana geldi, bu sorun çip arızalanmasına da sebep olmuş mudur?
Yoksa kırılan dirençlerin etkisi midir?

Son düzenleyen: Moderatör:
Sizin ve basit bir bilgisayarcının yapabileceği bir şey değil. Profesyonel destek almanız gerekiyor.
Ayrıca orada bileşen zaten yok.

Eğer ortada direnç kopması varsa lehim işini iyi bilen birine vermek gerekir. Amatör mahalle bilgisayarcılarının yaptığı şey bu. Amacı onlara verdiği paranın 2 katını sizden alıp ben yaptım demek.

sakın vermene gerek yok gördüğüm kadarıyla arkadaki lehimli bölgeyi çıkarmışsın herhangi bi patlama olmadıysa kopan parçaya lehimleme yapman lazım evde havya varsa elektronikçilerde veya pc cilerden eski ekran kartı satın al almadan bak o parça varmı yokmu diye sonra lehimle sorun olmaz ( parça yanmadıysa ) ( yandıysa ateş parlak ışık çıktıysa yollarda arıza olmuş olabilir ölçmek lazım ) evde malzemen yoksa sana bi 80 90 a patlar kendin yapman pc cilere git eğerki yüksek bi fiyat verirlerse uğraşmadan yeni ekran kartı almanı öneririrm ( büyük ihtimal 200 tl bi fiyat vericeklerdir

Aslında Asım Demir Bey'in söylediği gibi " Profesyonel destek almak gerekiyor. "

İncelediğim kadarıyla o kısımda, çok küçük dirençler mevcut. Sanırsam kendim değiştiremeyeceğim çünkü ekipman eksikliğim var.

Ayrıca oradan kopan parçaları tespit edemiyorum, Elinde GTX760 DC2OC ekran kartı olan varsa, benim yüklediğim fotoğraftaki kısmın, yakın çekim fotoğrafını atabilirse çok memnun olurum, Asım Demir Bey'in attığı fotoğrafa yakınlaşma yaptığımda o küçük parçalar lehim gibi görünüyor.

NOT : Ekran kartımda patlama veya benzeri çeşit sorun meydana gelmedi, Şuan ekran kartımı bağladığım zaman görüntü sorunu yaşıyorum ve bilgisayar açıldığında ekran kartını görüyor ama sistem kartı durduruyor.

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…