Dün sabah saatlerinde uyandım ve bilgisayarımın aylık temizliğini yapıp aradan çıkartayım dedim.
Her zaman olduğu gibi dikkatlice ve kibarca tüm işlemleri uyguladım, kardeşim ile muhabbete dalıp, bir anlık dikkatsizlik ile ekran kartını yuvasına takarken, RAM tırnağının açık olduğunu fark etmedim ve yuvaya oturturken ekran kartının (resimdeki ) denk gelen kısmında sürtünme oldu. O sürtünme ile ne olduğunu açık şekilde fark edemedim ama bir çıtırdı geldi. Velhasıl kelam kartın tam olarak ney olduğunu bilmediğim araştırdığıma göre SDM Güç Direncini kırmışım daha doğrusu yerinden çıkartmışım, kesin olarak o direnç olup olmadığını bilmiyorum. Yardım talebimde söz konusu olan bu direnç nedir ve oraya nasıl bir uygulama ile hangi direnç hangi değer monte edilmelidir?
Bilgisayarcıya götürmeye alışık değilim, neredeyse her şeyi kendi imkanlarımla yaptım bu yaşıma kadar. Ama elimdeki imkanlarda kısıtlı. Bu yüzden kopan parçanın ne olduğunu, nasıl bir işlem uygulanacağını bilerek bir bilgisayar teknik servisine götürüp (basit) uygun fiyata yaptırmayı düşünüyorum. Bilirsiniz dükkan açıp işleten veya parçayı alıp başka birine gönderip tamir ettirdikten sonra 20 ise 30 isteyip 10 kar yapan işletmeciler mevcut. Hatay İskenderun'da oturuyorum. Buralarda gerçekten tecrübeli olan nadir işletmeler var ama şu an durumum müsait değil, bu sorun bana ne kadar patlar ve ne kadar ciddi bir durumdur?
Not : Bilgisayarı açtığımda çip sorunu denilen yana yeşil çizgiler veya sadece çizgiler mevcut.
Daha önce böyle bir durum söz konusu değildi, bahsettiğim olaydan sonra meydana geldi, bu sorun çip arızalanmasına da sebep olmuş mudur?
Yoksa kırılan dirençlerin etkisi midir?