Asus Gtx 960 Rog Strix FarCry 4'te 65 derece

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

xxxpendosxxx12

Hectopat
Daha fazla  
Asus GTX 2 GB 960'im var degisim ile sifirini aldim ama 900p'de oynuyorum. FarCry 4'te 65 ve 68 derece oluyor. Acaba neden? Bilen varsa cok sevinirim cevaplarinizi bekliyorum.

Son düzenleyen: Moderatör:
Tabii ki. Transistörlerin çalışma mantığında açık ve kapalı devre mantığı vardır. Devrenin konumunu değiştirmek için de enerji gereklidir. Kartınızda yer alan 2.94 milyar transistörü açıp kapatmak için de 120W civarında bir güç gerekir. Yalnız bu enerji kullanılırken kartın 28nm boyutunda olan transistör mesafesi, ortaya elektrik sıçramalrı çıkartır. Bu sıçramalar ve yarıiletkenlerin verimsizlikleri, enerjinin bir kısmının ısıya dönüşmesine neden olur. Bu yüzden kartınız oyun oynarken ısınmaktadır.

Özetle bu değerler normaldir.

Recep abi ben 1600x900p'de oynuyorum Far Cry 4'te önceden 61 62 en fazla 63 derece oluyordu. Şimdi ise 65 ve 68 derece oluyor. Neden acaba? Şimdi boyle oldu anlatirsaniz cok cok sevinirim.

Recep abi The Witcher 3'te islemci kullanimi 64 72 ve yine 63 64 oluyor. GPU kullanimi 86 89 90 ve 91 oluyor. FPS de 55 60 arasi bir sey. GPU sicakligi 67 68 derece 900p'de oynuyorum. Sence recep abi darbogaz olmasin? Cevaplarsan sevinirim...

Arkadaşım sıcaklık normal. Ben R9 380 karta +40 voltaj verip 135 MHZ çekirdek hızı, 155 MHZ bellek hızı aşırtma yaptım. 1080p oynuyorum, GPU kullanımı sürekli % 95-100 arası, sıcaklık otomatik fan modunda 80-82 derece ve bu değerlerde ortalama oyun süresi en az 3 saat. Ben endişelenmiyorum, senin o değerlerle endişelenmen çok gereksiz. Değerler gayet normal.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Geri
Yukarı